|

Google'ın CEO'su istifa etti

Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, Alphabet yönetim kurulu başkanlığını bıraktı. Alphabet tarafından yapılan açıklamaya göre teknik danışmanlık görevine geçeceği belirtiliyor. Ünlü yönetici de başkanlıktan ayrılacağını kendi twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Yeni Şafak
14:06 - 22/12/2017 الجمعة
Güncelleme: 14:11 - 22/12/2017 الجمعة
Diğer
Eric Schmidt
Eric Schmidt

Google’ı dünya devi yapan isimlerden birisi olan Eric Schmidt istifasını duyurdu. Google’ın çatı şirketi Alphabet konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yaparak Schmidt’in yalnızca başkanlıktan çekildiğini ve yönetim kurulunda kalacağını duyurdu. Schmidt’te kendi twitter hesabı üzerinden istifasını paylaştı.

  • Schmidt açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Larry, Sergey ve Sundar ve ben bu geçişte Alphabet'in gelişimi için doğru zaman olduğuna karar verdik. Alphabet yapısal olarak iyi işliyor ve Google ile diğer tüm kuruluşlar başarılı. Son yıllarda zamanımın büyük bölümünü bilim ve teknolojik gelişmeler ile hayır işlerine harcıyorum. Bu işlerimi genişletmeyi planlıyorum."


Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin ile Eric Schmidt'in bu geçişi yaklaşık 1 yıldır düşündüğü belirtiliyor. 2001 yılında Google bünyesine katılan Eric Schmidt firmanın dünya devine dönüşmesindeki en önemli beyinlerden biri olarak gösteriliyor.

Google'a geldiğinde birkaç yüz çalışana sahip olan ve arama motoru dışında öne çıkamayan şirket son 10 yılda Eric Schmidt yönetiminde küresel anlamda bir etkiye ve değere kavuştu. Eric Schmidt CEO'luğunda Google, arama motoru özelliğinin yanı sıra email, haritalar, browserlar, online video, akıllı telefon vb. pek çok alanda faaliyet gösteren, sayıları milyar ile ifade edilen kullanıcıya sahip bir şirkete dönüştü.

#Google
#Eric Schmidt
#yönetim kurulu başkanı
٪d سنوات قبل