|

Dünyanın ilk insan tarafından yönetilen robotu

Güney Koreli bilim insanları, bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir robot üretmeyi başardı. METHOD-1 ismine sahip robot, içine giren bir insan tarafından yönetiliyor.

Yeni Şafak
16:42 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:43 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bilim insanları, günlük hayatımızdaki işlerimize yardımcı olması amacıyla birçok robot üretmeyi başardı. Fakat bilim kurgu filmlerinde tanık olduğumuz o robot teknolojisinin hayali ile insanoğlu çalışmalarını hep sürdürdü. Bu güne kadarki gelişmelere bakıldığında ise bu teknolojinin çok uzak bir gelecekte ait olduğu düşüncesi bilim insanlarını yıldıramadı ve sonunda hedefe ulaştırdı.



Güney Kore'de sonunda bu robot teknolojisine ulaşıldı. Bu robot, bilim kurgu filmlerinden fırlamışcasına artık karşımızda.






Üretilen METHOD-1 adındaki teknoloji harikası bu robotun içine bir insan girebiliyor. Yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 1.5 ton ağırlığındaki devasa robot içindeki pilot aracılı ile kontrol edilebiliyor. Korea Future Technology tarafından geliştirilmiş robot, görünüş itibari ile filmlerde alışık olduğumuz asker robotlara benziyor.




Söz konusu bu robot için dünyanın ilk insanlı ve ayaklı robotu diyebiliriz. Yani dünyanın robot askeri, Transformers'ı diyebiliriz.




#Korea Future Technology
#METHOD-1
#Robot
#Güney Kore
7 yıl önce