|

İnsan hafızasını güçlendiren çip geliyor

Beyindeki elektronik sinyalleri taklit eden çipler sayesinde unutmak gibi bir sorun kalmayacak. Hafıza çipleri, 20 yıldır üzerinde çalışılan bir bilimsel proje…

Yeni Şafak
18:55 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 15:56 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

ABD'de bulunan Güney California Üniversitesi'nden biyotıp mühendisi Dr.

Theodore Berger

'in 20 yıldır üzerinde çalıştığı çip, beyindeki elektronik sinyalleri taklit ederek hafızayı kuvvetlendiriyor ve bir nevi unutkanlığı ortadan kaldırıyor. Kısa dönemli anıları uzun süreli anılara çevirirek hafızayı arttırma prensibine odaklanarak çalışan çip bugüne kadar fareler ve maymunlar üzerinde başarılı sonuçlar verdi.



Dr. Berger, insan üzerinde çalışmaların başladığını ve epilepsi hastalarında testlere başladıklarını ifade ederken, amaçlarının ürünün ticarileştirilmesi olduğunu vurguladı. Dr. Berger, bu konuda ilk adımı 800 milyon dolardan (2.45 milyar TL) fazla serveti olduğu düşünülen girişimci Bryan Johnson ile güçlerini birleştirerek attı. İngiliz New Scientist dergisine konuşan Johnson ise, fikrin hafıza kaybı durumunda beyin çıkıntısına protez yaparak hafızayı yenilemek olduğunu ifade ederek "İlk süper-insanlar zayıflıkları ile başlayanlardır" dedi.


-

#Theodore Berger
#Hafıza çipi
#İnsan Beyni
#Hafıza güçlendirmek
8 yıl önce