|

İnsanların gece görmesini sağlayan solüsyon

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucu denizin derinliklerinde bulunan balıkların balığının gözünden alınan ve yapısında ışık yoğunluğunu arttıran bileşenlerin bulunduğu Chlorin e6 adlı sıvı ile hazırlanan solüsyon hazırlandı. Bu solüsyon sayesinde uzun süre gece görüşü sağlanabilecek.

Yeni Şafak
10:56 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 07:57 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Biyolojik hacker olarak adlandırılan araştırmacılar California'da yaptıkları deneylerin sonuçlarını yayınladı. Balıkların gözünden alınmış olan Chlorin e6 adlı sıvı ile hazırlanan solüsyon gece görüşünü artırıyor. Bu deneyde gönüllü denek olarak Gabriel Licina katıldı.



Gabriel Licina'nın gece görebilmesi için gözüne içinde

Chlorin e6

olan solüsyon damlatıldı. Araştırma sonuçlarına göre madde etkisini uzun bir süre koyuyor ve birkaç saat içerisinde ortaya çıkıyor. Licina'nın bu solüsyon sayesinde gece görüş mesafesinin 50 metreye kadar arttığı belirtiliyor. Deneğin 3 farklı deneye tutulduğunu belirten tıbbi memur Jeffrry Tibbetts, deneğe uzak mesafeden hafıza testi, normal uzaklıktan çeşitli arka planlarda hafıza testi ve son olarak da hareketli objeleri tanıma testi uygulandığını açıkladı.



#Chlorin e6
#Gabriel Licina
#Gece görüşü
7 yıl önce