|

Instagram, Whatsapp ve Facebook'ta global sorun yaşanıyor

Popüler sosyal paylaşım siteleri Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta kullanıcılar arasında yapılan dosya alışverişinde sorunlar yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını belirterek, "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı. Ayrıca Avrupa'daki kullanıcılar, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişim sorunu yaşıyor.

20:31 - 3/07/2019 Çarşamba
Güncelleme: 20:42 - 3/07/2019 Çarşamba
AA
ARŞİV
ARŞİV

Avrupa'da sosyal paylaşım sitesi Facebook ile şirkete ait Instagram ve WhatsApp uygulamalarına erişimde sorun yaşandığı bildirildi.

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a (TSİ) 17.00 sularından itibaren özellikle Batı Avrupa'dan erişimde sorun yaşanmaya başladı.

Siteye Instagram için
10 bin 761,
Facebook için
6 bin 341
ve WhatsApp için
bin 630 kesinti raporu
ulaştı.

Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor.

ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı

Ulaştırma Bakanlığından açıklama: Global bir sorun

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından, sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını bildiren Sayan, "
Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.
" değerlendirmesinde bulundu.
#Facebook
#Instagram
#Ömer Fatih Sayan
#Whatsapp
5 yıl önce