|

Mars’a ilk ayak basacak insan belli oldu

Mars’a ilk ayak basacak insan belli oldu. NASA’nın 2033 yılında için hazırladığı Mars projesi için eğitimlerini bir bir tamamlayan Alyssa Carson, marsa ilk ayak basan insan unvanını elde etmiş olacak. Ayıca Alyssa Carson, eğitimi için İzmir’de ki uzay kamplarında da bulundu.

Yeni Şafak
11:55 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
NASA'nın Mars projesi kapsamında Alyssa Carson, Mars'a ilk ayak basacak insan olacak.
NASA'nın Mars projesi kapsamında Alyssa Carson, Mars'a ilk ayak basacak insan olacak.

Mars’a ilk ayak basan insan olacak’ NASA ve birçok uzay firması Mars’ta koloni kurmak için çalışmalarına ve araştırmalarına tam gaz devam ediyor. Koloni kurabilmek için astronotlar özel eğitimler veren firmalar, tüm bu zorlu koşullara ayak uydurabilecek kişileri seçerek eğitim veriyor ve yakın zamanda Mars’ta çalışma yürütebilmeleri için bu astronotlara gerekli donanımı kazandırıyor.

NASA ise 2033’yılında başlayacağı Mars projesi ile Mars’a ayak basacak personelini seçti. 17 yaşında ki Alyssa Carson bu çalışma sayesinde Mars’a ilk ayak basan insan unvanına kavuşacak. Bu görev için eğitim alan Carson, aynı zamanda Advanced Possum Academy'e kabul edilip mezun olan en genç kişi de oldu.


Babası Bert Carson tarafından 2008 yılında NASA Uzay Kampı’na kayıt ettirilen Alyssa Carson, Laval, Quebec ve İzmir’de ki uzay kamplarında da bulunarak eğitim aldı. Buna ek olarak İspanyolca ve Fransızca dil eğitimi alan genç astronot, Uluslararası Uzay Üniversitesi'nde bir yandan da eğitimine devam edecek.


Kurduğu vakıf ile de gençlere hayallerini gerçekleştirebilmeleri için destek olan genç astronot şu sözler ile gençlere düşüncelerini açtı:

  • “Her zaman hayallerinizi izleyin ve kimsenin onları sizden almasına izin vermeyin. Tüm astronotlar, özellikle kadın astronotlar bana izleyebileceğim bir yol gösterdi.”

Eğitimlerini bir bir tamamlayan ve Mars’a ilk ayak basan kadın unvanını elde edecek olan Alyssa Carson, Mars’ta koloni kurmayı hedefliyor.




#NASA
#Mars
#astronot
6 yıl önce