|

Mars’ta gizemli bulut tespit edildi

Mars’tan elde edilen yeni görüntülerde dikkat çeken bir ayrıntı göze çarptı. 1500 kilometre uzunluğunda gizemli bir bulut tespit edildi.

Yeni Şafak
17:50 - 9/11/2018 пятница
Güncelleme: 18:04 - 9/11/2018 пятница
Diğer
1500 kilometre uzunluğundaki bulut.
1500 kilometre uzunluğundaki bulut.

Avrupa Uzay Ajansı, Mars’tan elde ettiği bir dizi görüntüde, 1500 kilometre uzunluğunda gizemli bir bulut tespit ettiğini duyurdu. Kilometrelerce uzunluktaki bu bulut görüntüsü, 20 kilometre yüksekliğindeki ArsiaMons yanardağı yakınında meydana geldi. Fakat uzmanlara göre bulutun yanardağ ile bir ilgilisi yok.

Avrupa Uzay Ajansı bilim insanları görüntüyle ilgili olarak, “Bulutların görünümü, sabah saatleri boyunca volkanın rüzgarına göre değişiyor, neredeyse ekvatora paralel olarak uzuyor ve Dünya'daki teleskoplar için bile görünür hale gelen etkileyici bir boyuta ulaşıyor” açıklamasını yaptı.


13 Eylül’den bu yana görüntü üzerinde incelemeler yapan uzay ajansı, bulutun Mars üzerindeki etkilerini araştıracak. Webtekno’nun haberine göre uzmanlar, haziran ve temmuz aylarında neredeyse tüm gezegeni yutmuş olan büyük bir toz fırtınasının ardından çekilen Mars'ın son görüntülerinin, astronomların toz fırtınalarının Motian yılı boyunca bulut gelişimini nasıl etkilediğini anlamasına yardımcı olacağını söylüyor.

#Mars
#bulut
#yanardağ
5 лет назад