Mars'taki 'Perseverance' keşif aracından yeni özçekim
17:55, 16/05/2026, Cumartesi
DHA

‘Perseverance’, bu son yolculuğuyla kraterin en derin ve bilimsel açıdan en değerli sınırlarına ulaşmış oldu.
NASA'nın Mars'taki ‘Perseverance’ keşif aracının, özçekim gerçekleştirdiği bildirildi. Şubat 2021'den bu yana Mars'ta mikroorganizma düzeyinde antik yaşam izleri arayan ‘Perseverance’, bu son yolculuğuyla kraterin en derin ve bilimsel açıdan en değerli sınırlarına ulaşmış oldu.
NASA'nın Mars'taki ‘Perseverance’ keşif aracı, antik Jezero Krateri'nin sınırlarında bir özçekim gerçekleştirdi.
NASA tarafından paylaşılan fotoğrafta, 'Perseverance'ın, ‘Lac de Charmes’ adı verilen engebeli bölgede kızıl topraklarla poz verdiği görüldü. Keşif aracının robotik kolundaki özel bir kamerayla çektiği 61 farklı fotoğrafın birleştirilmesiyle elde edilen portre, aracın doğrudan kameraya bakıyormuş gibi görünmesini sağlıyor.
Şubat 2021'den bu yana Mars'ta mikroorganizma düzeyinde antik yaşam izleri arayan ‘Perseverance’, bu son yolculuğuyla kraterin en derin ve bilimsel açıdan en değerli sınırlarına ulaşmış oldu.

Dünya
NASA’nın Artemis II görevi başarıyla tamamlandı: 4 astronot Dünya’ya geri döndü

Dünya
Uzayın derinliklerinden Dünya: 54 yıl sonra aynı açıdan görüntülendi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.