|

Maserati Levante GTS 550 beygir gücünde

Maserati Levante, GTS özel versiyonu tanıtıldı. Ferrari’den aldığı 550 beygir gücündeki motoruyla en güçlü SUV olmaya aday. İşte 2019 Maserati Levante GTS modeli ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
16:11 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 16:23 - 13/07/2018 Cuma
Ferrari motoruyla dikkati çeken Maserati Levante GTS, en güçlü SUV olmaya aday.
Ferrari motoruyla dikkati çeken Maserati Levante GTS, en güçlü SUV olmaya aday.

İtalyan marka Maserati, İngiltere’de düzenlenen dünyanın en büyük otomobil etkinliklerinden biri olan Goodwood için özel üretim Maserati Levante GTS modelini duyurdu. Kaputunun altında Ferrari imzası taşıyan 550 beygir gücündeki motoruyla Goodwood’a katılacak olan Maserati, festivalin en iddialı aracı olmaya geliyor.

Maserati Levante GTS teknik özellikleri

Maserati Levante GTS modeli, Levante Trofeo versiyonuyla aynı motor özelliklerine sahip. Fakat bazı değişiklikler söz konusu. Trafeo’da bizleri 590 PS güç ve 730 Nm tork değerleri karşılamıştı. Bu makineyle 0’dan 100’e hızlanmasını sadece 3,9 saniyede tamamlayan versiyonunda maksimumda erişebildiği değerse 300 km/s olarak yerini koruyor.


Goodwood’da sahneye çıkan GTS ise 3,8 litrelik V8 makinenin 550 PS güç ve 730 Nm tork üreten haline sahip. 0’dan 100’e hızlanmasını 4,2 saniyede tamamlayan GTS’in maksimumda erişebileceği hız ise 292 km/s olarak paylaşıldı.


Genel olarak aynı tasarıma sahip olan 2019 Maserati Levante GTS, oldukça sportif ve son derece kaliteli gözüküyor. İçeriye baktığımızda her nokta deri döşemelerin kullanıldığı dikkatlerden kaçmazken yenilenen 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi ve spor pedal seti aracın kalitesini artıyor.


Bilgi eğlence sistemini de yenileyen Maserati, bu yeni sistemi Ghibli ve Quattroporte modellerinde de kullanacak. Modelin satış tarihi ve fiyatları ise şu aşamada açıklanmadı.


Maserati Levante GTS fiyatı

İtalyan marka Maserati, yeni Levante GTS SUV modelinin fiyat bilgisine dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Goodwood festivali sonrasında aracın seri üretim ve fiyatına dair bilgilerin paylaşılması tahmin ediliyor.

#Maserati
#Maserati Levante
#Maserati Levante GTS
#Ferrari
6 yıl önce