|

Microsoft ve Xiaomi arasında dev ortaklık

Teknoloji dünyasının iki dev firması Microsoft ve Xiaomi büyük bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Microsoft Çin pazarına girmeyi hedeflerken Xiaomi'de yapay zeka konusunda Microsoft'un teknolojilerini kullanacak.

Yeni Şafak
11:13 - 24/02/2018 Saturday
Güncelleme: 11:20 - 24/02/2018 Saturday
Yeni Şafak
Xiaomi Mi AI yapay zekalı asistan.
Xiaomi Mi AI yapay zekalı asistan.

Microsoft ve Xiaomi tarihi bir anlaşma yaparak bulut sistemi, yapay zeka ve donanım parçalarını beraber üretme kararı aldı. Amerikalı bir şirketin Çinli bir şirketle bu denli büyük bir anlaşma sağlaması tabi ki alışılmışın dışında bir olay. Pazar payının büyük bir bölümüne sahip olan bu iki ülkenin bir araya gelmesi ise normal karşılanıyor.

Microsoft, Xiaomi’nin Azure dahil olmak üzere bulut bilişim ürünlerini geliştirilmiş telefon, laptop ve akıllı cihazlarını uluslararası pazara sunması için kullanmasına izin vermeyi planlıyor. Aynı zamanda, ortaklık Microsoft’un Çin pazarında daha fazla yer almasını sağlayacak.

  • İkili, büyük ihtimalle Microsoft Cortana’yı, düşük bütçeli ancak modern bir görünüme sahip olan Mi AI hoparlörüyle birleştirmeyi düşünüyor. Şu ana kadar Microsoft akıllı hoparlör pazarında bulunan Amazon ve Google’ın popüler cihazlarına karşılık Harman Kardon Invoke’ta Cortana’yı kullanmıştı.

Birçok alanda beraber çalışacaklar

Microsoft ve Xiaomi, konuşabilen yapay zeka, Bing, Edge, Skype ve Microsoft AI teknolojisi gibi projeler hakkında da görüşmeler yapıyor. Her iki firma arasında bir mutabakat anlaşması imzalandığı için ortaklıkları yasal olarak bağlayıcı nitelik taşımıyor ve mali durumlar belirsizliğini koruyor.

Her iki firmanın ortaklıkları Xiaomi aygıtlarında Windows 10’u test etmek için 2015 yılında imzaladıkları anlaşma ile başlıyor. IDC’nin raporuna göre Apple, Samsung ve Huawei’den sonra 92.4 milyon adet akıllı telefon satan Xiaomi geçtiğimiz yıl dünyanın en popüler beşinci üreticisi oldu. Xiaomi tarafından yapılan basın açıklamasında, ‘Microsoft’un bulut bilişim ve yapay zekadaki küresel çapta önde gelen teknolojilerinden yararlanılacak’ sözlerine yer verildi.

#Microsoft
#Xiaomi
#Akıllı Asistan
6 years ago