|

Microsoft, yeni jenerasyon konsol X Box X serisinin detaylarını duyurdu

Microsoft’un büyük bir heyecanla beklenen yeni nesil konsolu Xbox Series X detaylanmaya devam ediyor. Şirket tarafından bugün yapılan açıklamalarda konsolun teknik özellikleriyle ilgili ilk kez resmi detaylar verildi. Xbox Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgilerde en dikkat çeken kısım 12 TFLOPs performans sunan GPU olmuş.

11:21 - 17/03/2020 Salı
Güncelleme: 11:27 - 17/03/2020 Salı
Diğer
Yeni nesil konsol birçok yeni özellik ile duyuruldu
Yeni nesil konsol birçok yeni özellik ile duyuruldu
Microsoft, Xbox Series X’in özelleştirilmiş
RDNA 2
GPU ve
Zen 2
CPU ile geleceğini açıkladı. Özellikle de GPU tarafında oyunseverleri heyecanlandıracak bir seçim yapılmış. Şu an piyasadaki Nvidia ve AMD kartlarına baktığımızda
500 doların altında
bu seviyede performans sunabilen bir ürün olmadığını görüyoruz. Xbox Series X bu anlamda tam bir fiyat/performans canavarı olacak gibi görünüyor.

Yeni Nesil Xbox, PlayStation 5’i Geride Bırakacak

Xbox Series X’in
8K desteği
sunacağı belirtiliyor. Ayrıca daha önce açıklandığı gibi
120 FPS desteğine
de yine özellikle vurgu yapılmış. Microsoft’un yeni nesilde yüksek FPS değerlerine büyük önem verdiğini biliyoruz. 4K 60FPS değerlerine stabil bir şekilde ulaşma hedefi var. Xbox Series X ayrıca Ray Tracing ve VRS (Variable Rate Shading) gibi modern teknolojileri de destekleyecek.
Microsoft’un tweetlerinde
“Quick Resume”
özelliği de dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde oyunseverler birden fazla oyun arasında
hızlıca geçişler
yapabilecek. Daha önce durdurduğunuz bir oyuna uzun bir süre sonra bile geri dönseniz herhangi bir yükleme ekranı olmadan direkt olarak devam edebileceksiniz.
Xbox Series X beklendiği gibi
geriye uyumluluk
desteğiyle geliyor. Microsoft, “dört jenerasyonda oyunculuk” ifadelerini kullanmış. Orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One konsolları için çıkan tüm eski oyunlar Xbox Series X üzerinde oynanabiliyor olacak.

Donanımhaber'in haberine göre; teknik özellikleri ve tasarımıyla şu an için oyunseverlerin beğenisini kazanan Xbox Series X, bu yılın sonlarına doğru
Kasım-Aralık gibi
piyasaya sürülecek. Konsolun fiyatı şu an için belli değil ancak tahminler 500 doları işaret ediyor. Benzer bir donanıma sahip olması beklenen PlayStation 5’in tahmini maliyetinin 450 dolar seviyesinde olduğu ortaya çıkmıştı.
#xbox
#microsoft
#yeni nesil
4 yıl önce