|

Plastik ev atıklarını filamente dönüştürüyor

Yerli teknolojilerin hayata geçmesine öncülük eden Arıkovanı, 3D yazıcıların hammaddesi filamenti üreten bir girişimi vitrinine taşıyor. Filament Üretim Makinesi FlaX, evdeki her türlü plastik hammaddeyi filamente dönüştürüyor. Hem doğa dostu hem de ekonomik olan ürün, çalışma masasını atölye haline getiriyor. Arıkovanı’nda fonlanan proje, hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan kaynağa toplum desteğiyle ulaşmak istiyor.

Yeni Şafak
11:37 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:43 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Geliştirilen makine Saatte 1 kg filament üretme kapasitesine sahip.
Geliştirilen makine Saatte 1 kg filament üretme kapasitesine sahip.

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, geleceğin en önemli teknolojilerinden 3D yazıcılara yönelik önemli bir girişime ev sahipliği yapıyor. Evlerde kullanılan plastik atıkları, 3D yazıcıların hammaddesi olan filamente dönüştüren Filament Üretim Makinesi FlaX, Arıkovanı’nda fonlanıyor. Cihaz, giderek pahalılaşan filamentleri, her türlü plastiği kullanarak, istenilen renk, kalite ve boyutlarda, saniyeler içinde evde üretme imkanı sağlıyor. Saatte 1 kg filament üretme kapasitesine makine, aralıksız 72 saat çalışabiliyor. FlaX için özel üretilmiş üretim hattı kiti içerisinde FlaX WraPPer (sarıcı) ve FlaX ShreDDer (kırıcı) ile işlemlerinizi daha kısa sürede gerçekleştirebiliyorsunuz. FlaX ShreDDer ile kırımını yapmak istediğiniz plastik ürünlerinizi veya evinizde biriktirdiğiniz pet şişelerinizi birer hammadde haline dönüştürebilirsiniz. Yerli bir proje olan FlaX, seri üretime geçmek için Arıkovanı’nda fon desteği arıyor.


Hem çevre dostu hem ekonomik

Evdeki plastk atıklarınızı filamente dönüştüren FlaX ürünleri, geri dönüşümde yepyeni bir devri başlatıyor. FlaX, pet şişe ve plastik tabak gibi evsel atıklar dahil, çevredeki her türlü hurda plastikten veya granül halde piyasada bulunabilen hammaddelerden filament üretebiliyor. 3D yazıcıdan hatalı çıkan parçalar da yeniden hammadde olarak kullanılabiliyor. Böylece hem çevre korunuyor hem de maliyetler minimuma indiriliyor. 3 boyutlu yazıcı kullanıcıları başta olmak üzere üretimle ilgilenen herkesin zevkle kullanabileceği FlaX, kompakt ve pratik yapısıyla dikkat çekiyor. FlaX ile çalışma masasında bile kolayca filament üretimi yapılabiliyor. FlaX, içine gerekli hammaddeyi koyup istenilen ayarlamaları yaptıktan sonra kalan her şeyi tek başına yapıyor.


#FlaX
#geri dönüşüm
#Plastik
5 yıl önce