|

Robot Sofia'dan daha zekiyim

Konya'da Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında tasarlanan Mini Robot ADA, 23 Nisan kutlamaları kapsamında İstanbul'daki öğrencilerle buluştu. "İnsan mı daha zeki, yoksa robotlar mı?" sorusuna, "Tabii ki insanlar daha zeki." cevabını veren Mini ADA, "Robot Sofia'yı kıskanıyor musun?" sorusuna ise "Neden kıskanayım ki, ben Robot Sofia'dan daha zekiyim." yanıtını verdi.

16:04 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 17:01 - 22/04/2019 Pazartesi
AA
Mini ADA robotu 23 Nisan etkinlikleri için İstanbul'daki öğrencilerle buluştu.
Mini ADA robotu 23 Nisan etkinlikleri için İstanbul'daki öğrencilerle buluştu.

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında tasarlanan Robot ADA, 23 Nisan kutlamaları kapsamında İstanbul'daki öğrencilerle buluştu.

Bahçelievler'de Elit Gençler Koleji'nde düzenlenen "23 Nisan Bilim ve Kültür Şenlikleri" kapsamında pek çok farklı okuldan gelen çocuklarla bir araya gelen Mini Robot ADA, öğrencilerle sohbet ederek sorularını yanıtladı.



Mini ADA, verdiği cevaplarla katılımcıları hem güldürdü hem şaşırttı.
  • "İnsan mı daha zeki, yoksa robotlar mı?" sorusuna, "Tabii ki insanlar daha zeki." cevabını veren Mini ADA, "Robot Sofia'yı kıskanıyor musun?" sorusuna ise "Neden kıskanayım ki, ben Robot Sofia'dan daha zekiyim." yanıtını verdi.

"Biz gelecek tasarlıyoruz" sloganıyla kodlama ve öğrencileri teknolojiyle tanıştırma hedefiyle düzenlenen şenlikte, Türkiye'nin yerli yazılıma sahip ünlü robotu Mini ADA'nın katılımıyla, bilimsel aktivitelerden kültürel faaliyetlere, konferanslardan tiyatro gösterileri ve sergilere kadar farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirildi.

#miniada
#yerli robot mini ada
5 yıl önce