|

Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonu sonunda sahnede

Samsung’un dün başlayan geliştirici konferansında yıllardır beklenen katlanabilir ekranlı telefon teknolojisi ortaya çıktı. Güney Koreli teknoloji devinin katlanabilir ekranlı telefon hayali uzun yıllardır teknoloji dünyasının gündemindeydi. Katlanabilir ekran teknolojisi sayesinde cihaz hem tablet hem de akıllı telefon olarak kullanılabiliyor.

Yeni Şafak
09:50 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan prototipin fotoğrafı.
Samsung Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan prototipin fotoğrafı.

Samsung, akıllı telefonlardaki tasarım anlayışını kökten değiştirebilmek için uzun yıllardır bu teknoloji üzerinde çalışıyordu. Şirket ekranda kullanılan teknolojiyi geliştirebilmek için yeni materyallerle deneyler yaparak nihayetinde istediğine ulaştı.

Farklı katman ve materyallerden oluşan ekran katlanma işlemini gerçekleştirebiliyor. Etkinlikte cihazın neye benzeyeceğine dair ipuçları veren şirket tasarıma ait birçok detayı gizli tuttu ve piyasaya sunulacak cihazın farklı bir tasarımda olacağını açıkladı.


Kullanıcılar yeni katlanabilir ekran sayesinde dilediklerinde ekranı büyük olarak kullanabilecekken istediklerinde katlayarak daha küçük ve kullanışlı bir ekrana geçiş yapabilecek.



Etkinlikte gösterilen cihazın boyutları tablet modundayken 7.3 inç ve telefon şeklini aldığında 4.5 inç ekran olarak belirtildi. Cihazın ekran özellikleri aşağıdaki gibi;


7.3 inç ekran özellikleri
  • Çözünürlük: 1,536 x 2,152
  • Piksel yoğunlu: 420 dpi/ppi
  • Ekran oranı: 4.2:3
4.5 inç ekran özellikleri
  • Çözünürlük: 1,960x840
  • Piksel yoğunlu: 420 dpi/ppi
  • Ekran oranı: 2.1:9

Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefonu piyasaya sürmekte gecikti. Geçtiğimiz hafta Çinli bir akıllı telefon üreticisi katlanabilir modelini satışa sunmuştu. Royole markalı cihaz türünün ilk örneği oldu ve Samsung başta olmak üzere diğer üreticilerin de katlanabilir modeller üreteceğini söylemek yanlış olmaz.

#Akıllı telefon
#Samsung
#Katlanabilir ekran
5 yıl önce