|

Space X'in Crew Dragon kapsülü geri dönüyor

Space X tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronotları taşımak için geliştirilen ve geçtiğimiz hafta fırlatılan Crew Dragon kapsülü dünyaya geri dönüyor. Atlantik okyanusuna inerek son bulması beklenen kapsül 6 günlük bir yolculuğa çıkmıştı.

Yeni Şafak
16:00 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 16:05 - 8/03/2019 Cuma
Diğer
Space X Crew Dragon kapsülü 6. günün sonunda UUİ'den ayrılarak Dünya'ya dönüyor.
Space X Crew Dragon kapsülü 6. günün sonunda UUİ'den ayrılarak Dünya'ya dönüyor.

NASA ve Space X yetkilileri, Crew Dragon kapsülünün Türkiye saatiyle 10.30’da Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrıldığını duyurdu. Hala dünya yörüngesinde dönen Crew Dragon’un Türkiye saatiyle 16.45’te Atlantik Okyanusu’na iniş yapması bekleniyor. Space X’in NASA ile birlikte geliştirdiği Crew Dragon uzayda 6 gün kaldı.

Kapsül taşıdığı 181,4 kg yükü Uluslararası Uzay İstasyonu’na teslim etti. Kapsülde, astronotların görev süresince yaşayacağı her şeyi tespit etmek için kafası, boynu ve beline sensörler takılmış bir cansız manken de bulunuyordu.


Test başarıyla tamamlandı

SpaceX Crew Dragon’un bugün testi tamamlamasının ardından uzaya insan taşıma uçuşlarına bir adım daha yaklaşacak. ABD, Uzay mekiği programını 2011 yılında sonlandırmasının ardından uzaya insan göndermek için Rusya’nın araçlarını kullanıyordu.

Space X Dragon Crew kapsülünün Florida kıyılarından 450 km açıkta denize yumuşak bir iniş yapmak için paraşütleri açılacak. Go searcher (Git ara) ismindeki bir botun kapsülü almak için bekliyor olacağı belirtildi. SpaceX’in, uçuş analizlerinin yapılmasının ardından ilk insanlı uçuşunu Temmuz ayında gerçekleştirmesi bekleniyor.

Crew Dragon'un dönüş yolculuğunu aşağıdaki linkten canlı olarak izleyebilirsiniz.

#Space X
#Crew Dragon
#UUİ
#NASA
5 yıl önce