|

Spotify'daki açık sayesinde milyonlar kazandı

İnternet dünyasında her yazılımın bir açığı bulunuyor. Çevrimi içi müzik platformu Spotify’daki bir açığı fark eden kimliği belirsiz kişi veya kişiler milyonlarca lira kazandı.

Yeni Şafak
13:34 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:37 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Spotify dünyanın en çok kullanılan online müzik platformu ünvanını taşıyor.
Spotify dünyanın en çok kullanılan online müzik platformu ünvanını taşıyor.

Dünyanın en çok kullanılan müzik platformu Spotify’daki açığı keşfeden bir kullanıcı milyonlarca lira kazandı. Bulgaristan’da yaşadığı bilinen ancak resmi kanallar tarafından kimliği açıklanmayan bir içerik yayıncısı, yasal olarak telif haklarını elinde tuttuğu müzikleri Spotify’ın açığı sayesinde yüklü bir servete dönüştürdü.

  • Müzik yayıncısı, Spotify’da paylaştığı içerikler için bot yazılımlarını kullanarak şarkıların sürekli oynatılmasını sağlayacak binlerce sahte hesap üretti. Bu sayede Spotify’ın ödeme sisteminden milyonlarca TL değerinde para kazandı.

11.3 milyon TL kazandı

  • Spotify, şarkıları her çalındığında telif hakkı sahiplerine belli bir ücret ödüyor. Kimliği belirsiz olan kişi bu sistemi hackleyerek 4 ayda, 3 milyon dolar yani 11.3 milyon TL kazanç sağlamış. Üstelik sadece iki şarkı listesi sayesinde bu rakamlara ulaştı.

Bu yöntem, daha önce adı pek duyulmamış şarkıların global olarak en çok dinlenenler listesinde yer almasıyla ortaya çıktı.

#spotify
#online müzik
#hack
6 yıl önce