|

'Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesi'nin videosu yayımlandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, düşmana korku salan yeni olan 'Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesinin başlatılması için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Demir, projeye ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayımladı.

Yeni Şafak
18:08 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesi
Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesi

Yıllardır yerli ve milli projelerle birçok farklı ülkeye örnek olan Türkiye, savunma teknolojilerindeki çalışmalarına devam ediyor. Özellikle son birkaç yılda Altay, Hürkuş ve Anka ile elde edilen başarılar, insansız araçlar konusunda da karşımıza çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katmak için Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesi çalışmasını başlattı. Proje kapsamında sürü halinde gezen İHA'lar düşmanı anında tespit edip düşmanı yerinde etkisiz hale getirecek.

Sürü İnsansız Araçlar projesi ile insansız araçların artan kullanımıyla birlikte komuta kontrol yapısında ve operasyon konseptinde değişiklikler yapılması hedefleniyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile projeye ilişkin açıklama yaparak "Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesinin başlatılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Sürü İnsansız Araçların kullanımı ise şu şekilde olacak:

Veri füzyon teknolojisinin yardımıyla muharebe sahasının bütüncül resminin oluşturulmasında sürü insansız araçlar kullanılacak.

Vurucu İHA'lar Kargu ve Alpagu platformlarının sürü İHA prensibi ile görev yapabilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Sürü insansız araçlar insanlı platformlar için birer güç çarpanı olarak kullanılabilecek.

#İsmail Demir
#İHA
#SİHA
6 yıl önce