|

Tesla Model S tam dolu batarya ile 900 kilometre gidiyor

Elektrikli otomotiv devi Tesla Motors, kalitesini bir kez daha kanıtladı. Belçika'da Tesla Model S P100D sahibi iki kişi, tam dolu tek şarj ile rekor denemesi yaptı ve 901,2 kilometre yol gitmeyi başardı. Olayın üzerine şirket CEO'su Elon Musk'tan açıklama geldi.

Yeni Şafak
13:10 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:17 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla Motors'un Model S P100D modelinde 100 kWh batarya bulunuyor. Bu araç, 0'dan 100 km/s hıza 2.4 saniyede ulaşabiliyor.
Tesla Motors'un Model S P100D modelinde 100 kWh batarya bulunuyor. Bu araç, 0'dan 100 km/s hıza 2.4 saniyede ulaşabiliyor.

Otomotiv sektöründe Tesla Motors, elektrikli otomobillerin en iyisi olarak biliniyor. Tesla Motors’un ürettiği Model S ve Model X halihazırda satışta bulunuyor. Yıl sonuna doğru ise Model 3 satışa çıkacak. Tesla’nın son bombası ise Model Y.

  • 'Sadece elektrikli otomobil üreten şirket, diğer otomobil üreticilerinin de yeşil enerjiye geçiş yapması gerektiğini savunuyor. Zira akaryakıt şirketleri dahi, yeryüzünde yaklaşık 50 yıllık petrol kaldığını ifade ediyor ve daha çevreci alternatif enerji kaynaklarına yönelme konusunda uyarılarda bulunuyor.'

Gelgelelim elektrikli otomobillerin en büyük sorunu menzil. Zira akaryakıtla çalışan araçlar uzun mesafe yol gidebiliyor. Yakıt bittiği zaman ise sadece 2-3 dakika zaman kaybederek tekrar deposunu doldurabiliyor. Oysa elektrikle çalışan araçlarda aynı durum söz konusu değil. Bu araçların menzili ortalama 200 kilometre oluyor ve bataryanın dolması bir hayli uzun sürüyor. En uzun menzili vaat eden Tesla Motors bile ortalama 400-450 kilometre yol gidebiliyor.

Tabii bu günlük kullanım için geçerli. Aracın sınırları zorlandığında çok daha fazla yol gidebileceği ortaya çıktı.


Yukarıdaki fotoğraftan da göründüğü üzere, menzil rekoru kırmayı hedefleyen bir Tesla Model S P100D sahibi, Belçika’da bir pistte saatte 40 kilometre hızla yol aldı. Bataryası bitene dek aracı kullanmaya devam eden araç sahibi, bilgi ekranında toplam 901 kilometre yol yaptığını gördü.

Bu rakamı elektrikli otomobiller için görmeye alışkın değiliz. Fakat uygun ortam sağlandığında bu araçların aslında ne kadar gidebileceğini gözler önüne seriliyor.


Diğer taraftan olayla ilgili şirket CEO’su Elon Musk’tan da açıklama gecikmedi. Ünlü girişimci, uygun lastik kullanıldığında Model S 100D’nin 1000 kilometreyi dahi geçebileceğini ifade etti.

#Tesla Motors
#Model S
7 yıl önce