|

Türk hackerlar 300 milyon iCloud hesabını sızdıracak

iCloud’u hackleyen Turkish Crime Family isimli grup, Apple’dan fidye istedi. Grup eğer talepleri yerine getirilmezse yaklaşık 300 milyon kullanıcıya ait hesap bilgilerini sosyal medyada paylaşacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
11:58 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:28 - 22/10/2018 Pazartesi
Diğer
Turkish Crime Family grubu iCloud ve Wanna Cry saldırılarının arkasındaki hacklerden sorumlu tutuluyor.
Turkish Crime Family grubu iCloud ve Wanna Cry saldırılarının arkasındaki hacklerden sorumlu tutuluyor.

Geçtiğimiz yıl Turkish Crime Family isimli bir grubun Apple’ı hackleyerek 175 bin dolar istediği haberleri ortaya çıkmıştı. Apple’ın bu rakamı ödememesi halinde iCloud verilerini sosyal medyada yayınlayacağını belirten grubun davası devam ediyor.

Sputnik'in haberine göre Türk asıllı oldukları bilinen grubun talebi yeniden gündeme geldi. 2017 Mart ayında iCloud hesaplarının hacklenmesi olayının ardındaki ismin Londra’da yaşadığı tespit edilmişti. Gelen bilgilere göre 300 milyondan fazla kullanıcının iCloud bilgilerine sahip olan Turkish Crime Family grubu, Apple’dan 175 bin dolar değerinde bitcoin ya da iTunes hediye kartı istedi.

YouTube'da paylaştı

Ele geçirdikleri iCloud hesaplarına girerken kaydettikleri görüntüleri YouTube’da paylaştı. Uzun süredir devam eden hukuki süreç dışında grubun Apple ile bir anlaşmaya varıp varmadığı bilinmiyor.


Turkish Crime Family isimli grubun lideri Kerem Albayrak'ın Londra’da yaşadığı tespit edilmiş ve hacker birinci dereceden şantaj ve ikinci dereceden yasa dışı eylem suçlarıyla yargılanmak üzere mahkemeye

sevk edilmişti.

Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde duruşması görülen Albayrak, 14 Kasım tarihinde görüşülecek diğer duruşmaya kadar tahliye edildi.


#Apple
#iCloud
#Hacker
5 yıl önce