|

Türk liseleri robot yarışmasında boy gösteriyor

Amerika’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli robot yarışmalarından olan First Robotics Competition'da, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ile Adnan Menderes Anadolu Lisesi Türkiye’yi temsil ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:35 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri.
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri.

Türkiye'den dört lisenin robot takımları, ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli robot yarışmalarından First Robotics Competition'da Türkiye'yi temsil ediyor. Genç girişimci ve tasarımcıları, bilim ve teknoloji alanında desteklemek amacıyla bu yıl 30'uncusu yapılan yarışmada, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ile Adnan Menderes Anadolu Lisesi yarışıyor.

DEVRİMSEL BİR GELİŞME


Dünyanın en prestijli robot yarışmalarından First Robotics Competition, 24-27 Mart'ta New York'un Long Island bölgesindeki Hofstra Üniversitesinde yapılıyor. Yarışmaya katılan öğrenci ve danışmanlar, yarışmaya katılım süreçlerini ve duygularını paylaştı. Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan, okullarının fen ve sosyal programları uyguladığını ve birçok yeniliği gerçekleştirdiğini belirterek "Geldiğimiz bu nokta çok devrimsel bir gelişmedir ve çok sevindiricidir" dedi.

GENÇLERE IŞIK OLMAK İÇİN BURADAYIZ


Adnan Menderes Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Ali Kemal Alemdaroğlu da okullarının ve öğrencilerin hayalini gerçekleştirmek için yarışmaya geldiklerini belirterek "Türkiye'deki her gencin bu tür yarışmalara katılarak gençliğin ve geleceğin neler olduğunu göstermeleri ve onlara ışık olmak için buradayız" diye konuştu. Darüşşafaka Lisesi Fizik öğretmeni Selim Çile de okullarının bu yarışmaya katılan ilk okul olduğunu ve bu yıl 10. kez Türkiye'yi temsil ettiklerini vurgulayarak "Burada olmaktan çok gururluyuz. Şu anda burada dört Türk takımı yarışıyor. Dolayısıyla birisinin başarısı, hepimizin başarısı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

  • Birçok maçı kazandı
  • Yarışmaya katılan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencisi ve takım kaptanı Elif Tuncer, "Önemli olan dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada durabilmek. Ortamı tatmak. Bilim ve teknoloji adına projeler ve işler yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Ekin Şenvandarlı da yarışmaya katılırken amacının kızların da başarılı olabileceğini göstermek olduğunu belirterek “Kızların da robotik faaliyetlerde yer alabileceğini ve Türkiye’ye 8 bin takım arasından ilk 3’e girerek şampiyonluk ödülünü getirebileceğini göstermek istiyoruz” dedi. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, gün içinde yapılan birçok maçı kazanarak birincilik elde etti.
#First Robotics Competition
#Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
#Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi
#Adnan Menderes Anadolu Lisesi
5 yıl önce