|

Türk mucitlere Cenevre'de madalya

İsviçre'de düzenlenen "45. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı"na katılan Türk buluşçular, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı.

Yeni Şafak
09:05 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:07 - 6/04/2017 Perşembe
AA
45. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı"na Türkiye'den 3 buluşçu katıldı.
45. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı"na Türkiye'den 3 buluşçu katıldı.
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) aracılığıyla, İsviçre'de düzenlenen "45. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı"na katılan Türk mucitler, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı.

TÜRKPATENT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İsviçre'nin Cenevre kentindeki "45. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı"na Türkiye'den 3 buluşçu katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucu, İlter Deni̇zoğlu, "sesaçar aparatı" buluşuyla altın madalya kazandı.

Deni̇zoğlu, söz konusu icadıyla ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti Gulian Üniversitesi Medikal Bilim Özel Ödülü'ne ve Çin Delegasyonu Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Nefes üfleme ve alma terapilerinin gerçekleştirilmesini, kullanıcının ses tellerinin nemlendirilmesini ve tedavi edilmesini sağlayan ses açar aparatı, özel tasarımı sayesinde kullanıcının boğazına sıvı kaçmasını engelliyor.

Gül Bahar Başım, Sabri Orçun Orhan, Zeynep Özdemi̇r ve Özkan Bebek'in, "çok boyutlu objelerin yüzeylerinin kimyasal ve mekanik nano desenlemeyle işlenmesi yöntemi ve bu yöntemin gerçekleştirilmesinde kullanılan robotik kol yapılanması" buluşu da altın madalya ve Romanya Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Fuarda, Ezgi Yelekoğlu ve Altuğ Toprak'ın, "çoklu zeka geliştirmeye yardımcı düzenek" buluşu da gümüş madalya ve Çin Delegasyonu Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı
#Cenevre
#TÜRKPATENT
#İlter Deni̇zoğlu
7 yıl önce
default-profile-img