|

Türkiye örnek gösteriliyor

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Türkiye'nin kamudaki teknolojik dönüşüm hamlesiyle dünyada örnek gösterildiğini söyledi. e-Devlet'ten faydalanan vatandaş sayısının 35 milyona ulaştığını belirten Kansu, hac kuralarını 'bulut' ortamına taşıdıklarını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 samedi
Güncelleme: 00:48 - 10/03/2018 samedi
Yeni Şafak
Murat Kansu
Murat Kansu

Microsoft, bu yıl altıncı kez gerçekleştirdiği Microsoft Ankara Zirvesi’nde dijital dönüşümün yol haritasını kamu sektörü yetkilileriyle paylaştı. Açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, dijital dönüşümde başarılı olmanın yeni teknolojik gelişmelere hazırlıklı olmaktan geçtiğini belirterek, “Accenture’ın araştırmasına göre dünya ekonomisinin yüzde 25’inin 2020’ye kadar dijitalleşmesi bekleniyor. Dijital dönüşümde sürdürülebilir başarının formülü doğru teknolojilere yatırım yapmaktan geçiyor" dedi.

BLOCKCHAIN DEVRİ

Kansu, "2018’de blockchain teknolojileri gelişmiş ülkelerin yüzde 40’ında kamuda hayata geçecek. 2019’da dijital projelerin yüzde 40’ı yapay zeka tabanlı olacak. Veri yönetişim uygulamalarının yüzde 30’u yapay zeka ekseninde çalışacak. Tüm bu bahsedilen teknolojiler bulut üzerinden çalışacak. Bulut teknolojilerini kullanmayanlar, bugünün internetsiz kurumlarına benzeyecekler” şeklinde konuştu. Bugün dünyada 130 ülkenin vatandaşlarına online hizmet sağladığına dikkat çeken Kansu, şunları söyledi: “Türkiye, kamu alanında hayata geçirdiği dijital dönüşüm projeleri ve uygulamalarla örnek gösteriliyor. Örneğin, Fatih Belediyesi ve yazılım şirketi Evreka ile gerçekleştirdiğimiz bir çalışma ile bugün çöp konteynırlarının doluluğunu sensörlerle tespit ediyoruz. Böylece kamyonların trafiğini yönetiyoruz. Eylül 2017 rakamlarına göre, Türkiye’de e-Devlet hizmetlerinden faydalanan vatandaş sayımız 35 milyona ulaşmış durumda. Trafikten, tapu işlemlerine hatta soy ağacına kadar geniş bir yelpazede vatandaşlara kolaylık ve fayda sağlanıyor.”

HAC KURASI 'BULUT'TA

Microsoft Türkiye olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kansu, 'bulut' platformu Azure ile Diyanet'in hizmetlerinde önemli bir adım kaydedildiğini söyledi. Hac kuralarıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Kansu, “Hac kura çekiliş sonuçları ve kayıt işlemlerinde Diyanet İşleri bu sene Azure bulut platformumuzu kullanarak, başarılı bir çalışmaya imza attı.1 Şubat’ta çekiliş sonuçlarının açıklandığı ilk 2 saat içerisinde 1.2 milyon hacı adayına erişim sağlandı, kesin kayıt işlemlerinde de ilk 1 saatte 32 bin hacı adayı kontenjan belgesini aldı. Tüm bu örneklerde görüldüğü üzere teknoloji ile insanların hayatları dönüşüyor” şeklinde konuştu.

25 yıldır Türkiye’deyiz

2018'in kendileri için ayrı bir anlamı ve önemi olduğunu söyleyen Kansu, “Bu yıl Microsoft’un Türkiye’deki 25’inci yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin genç nüfusu ve güçlü ekonomisiyle teknoloji alanında dünyayla yarışır hale gelmesi için çalışıyoruz. Bu anlamda Hololens gibi en yeni teknolojik çözümleri ülkemize getiriyoruz. Otomotiv, finans ve sağlık gibi kritik sektörlerde dijital dönüşüm projelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

#Murat Kansu
#Türkiye
#Microsoft
il y a 6 ans