Erdoğan'a desteğe Twitter'dan sansür ve karşı kampanya!

Yeni Şafak
10:52, 09/05/2018, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:29, 09/05/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan'a desteğe Twitter'dan sansür ve karşı kampanya!
Saatler içerisinde dünyanın gündemine oturan 'DEVAM' kampanyası Twitter tarafından engele takıldı.

Sosyal medya platformu Twitter'da 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala hareketlilik hız kazandı. Bu hareketliliğin bir örneği de dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek amacıyla atılan yüz binlerce 'DEVAM' tweeti karşısında görüldü. Twitter, önce sansür uygulayarak trendler listesinden kaldırdı; ardından karşı kampanya olarak yapılan 'T A M A M' paylaşımlarına 'yurt dışı' desteği sağlandığı görüldü.

Twitter üzerinden 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla 'DEVAM' hashtagi ile başlatılan kampanyaya sansür uygulandı. Saatler içerisinde dünyanın gündemine oturan 'DEVAM' kampanyası milyonlarca kişinin desteğini almasına rağmen Twitter tarafından sansürlendi.

Saatler içerisinde 1 milyon paylaşımı aştı

Popüler sosyal medya platformu Twitter’da milyonlarca kullanıcı, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla 'DEVAM' hashtagi ile paylaşımlarda bulundu.

Kısa süre içerisinde 1 milyondan fazla paylaşım alan “DEVAM" hashtagi, dünyanın gündemine oturmayı başardı. TSİ 23:00 itibarıyla başlayan küresel trendlerde yer alan paylaşım, 1,02 milyon kullanıcının desteği ile Twitter’ın gündemine oturmayı başardı.







Hashtag hilesi devreye girdi

Başlatılan “DEVAM" kampanyasının ardından Twitter üzerinde muhalefet cephesi tarafından “TAMAM" hashtagi ile yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya başlamasından kısa bir süre sonra bazı kullanıcılar “TAMAM" kampanyasına destek vermek için hashtag hilesine başvurdu.

Twitter’ın gelişmiş aramalarda yer alan harf kombinasyonunu kullanan kullanıcılar “TAMAM” yerine aralarında birer boşluk yaparak “T A M A M” hashtagine başvurdu. Böylece hashtagde yer alan tüm harf kombinasyonlarına benzer tweetler “TAMAM" kampanyasına eklemeye çalışıldı.


Milyonlarca Twitter kullanıcısının 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacı ile başlatılan 'DEVAM' kampanyasının ne sebeple engellendiği henüz açıklandı.

“TAMAM" tweetleri okyanus ötesinde

“TAMAM" kampanyasının başlatılmasının ardında kampanyaya destek veren tweetler'in atıldığı ülkeler dikkatlerden kaçmadı.

861.414’ü okyanus ötesinden olmak üzere 1.662.107 tweet'in yarısının sahte hesaplardan gönderildiği belirtiliyor. Buna ek olarak “TAMAM" kampanyasına destek verenlerin büyük çoğunluğunun yurt dışından gelmesi ise dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oluyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/09/11/53/resized_7e2cb-10295c53dcu4k9dx0aajbi3.jpg
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026