|

Erdoğan'a desteğe Twitter'dan sansür ve karşı kampanya!

Sosyal medya platformu Twitter'da 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala hareketlilik hız kazandı. Bu hareketliliğin bir örneği de dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek amacıyla atılan yüz binlerce 'DEVAM' tweeti karşısında görüldü. Twitter, önce sansür uygulayarak trendler listesinden kaldırdı; ardından karşı kampanya olarak yapılan 'T A M A M' paylaşımlarına 'yurt dışı' desteği sağlandığı görüldü.

Yeni Şafak
10:52 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:29 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Saatler içerisinde dünyanın gündemine oturan  'DEVAM' kampanyası Twitter tarafından engele takıldı.
Saatler içerisinde dünyanın gündemine oturan 'DEVAM' kampanyası Twitter tarafından engele takıldı.

Twitter üzerinden 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla 'DEVAM' hashtagi ile başlatılan kampanyaya sansür uygulandı. Saatler içerisinde dünyanın gündemine oturan 'DEVAM' kampanyası milyonlarca kişinin desteğini almasına rağmen Twitter tarafından sansürlendi.

Saatler içerisinde 1 milyon paylaşımı aştı

Popüler sosyal medya platformu Twitter’da milyonlarca kullanıcı, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla 'DEVAM' hashtagi ile paylaşımlarda bulundu.

Kısa süre içerisinde 1 milyondan fazla paylaşım alan “DEVAM" hashtagi, dünyanın gündemine oturmayı başardı. TSİ 23:00 itibarıyla başlayan küresel trendlerde yer alan paylaşım, 1,02 milyon kullanıcının desteği ile Twitter’ın gündemine oturmayı başardı.







Hashtag hilesi devreye girdi

Başlatılan “DEVAM" kampanyasının ardından Twitter üzerinde muhalefet cephesi tarafından “TAMAM" hashtagi ile yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya başlamasından kısa bir süre sonra bazı kullanıcılar “TAMAM" kampanyasına destek vermek için hashtag hilesine başvurdu.

Twitter’ın gelişmiş aramalarda yer alan harf kombinasyonunu kullanan kullanıcılar “TAMAM” yerine aralarında birer boşluk yaparak “T A M A M” hashtagine başvurdu. Böylece hashtagde yer alan tüm harf kombinasyonlarına benzer tweetler “TAMAM" kampanyasına eklemeye çalışıldı.


Milyonlarca Twitter kullanıcısının 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacı ile başlatılan 'DEVAM' kampanyasının ne sebeple engellendiği henüz açıklandı.

“TAMAM" tweetleri okyanus ötesinde

“TAMAM" kampanyasının başlatılmasının ardında kampanyaya destek veren tweetler'in atıldığı ülkeler dikkatlerden kaçmadı.

861.414’ü okyanus ötesinden olmak üzere 1.662.107 tweet'in yarısının sahte hesaplardan gönderildiği belirtiliyor. Buna ek olarak “TAMAM" kampanyasına destek verenlerin büyük çoğunluğunun yurt dışından gelmesi ise dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oluyor.

#'DEVAM'
#Twitter
#“TAMAM”
6 yıl önce