|

Verilerimiz bu ülkede kalmalı

LOCARD Global Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması gerektiğini söyledi. Sayan, yapay zekâ teknolojilerinin gelecekte daha önem kazanacağını belirterek bakanlığa bağlı kurumlarda çalışmalara bu çerçevede devam ettiklerini ifade etti.

Melih Bayram Dede
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan

Türkiye’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen LOCARD Global Siber Güvenlik Zirvesi, siber güvenlik uzmanları ve hackerlar, kamuda bu alanda çalışan yetkililer, bankalar, şirketlerin üst düzey güvenlik çalışanları ve siber güvenliğe ilgi duyanlar bir araya geldi.

YAPAY ZEKÂ ÖNEM KAZANACAK

3. Locard Global Siber Güvenlik Zirvesi’nde bu yıl “Türkiye’nin siber risk haritası” çıkarıldı ve “siber bağışıklık sistemimizin daha da güçlendirilmesi” ana teması altında alınabilecek tedbirler masaya yatırıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin gelecek dönem daha da önem kazanacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması gerektiği düsturuyla çalıştıklarını belirtti.

VERİ ALTIN VE ELMAS GİBİ DEĞERLİ

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, gelişmeleri takip eden değil, bunlara yön veren ülkeler arasına girmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Sayan, “Endüstri 4.0’ın en önemli madeni olan veri, yapay zekâ uygulamaları ve bunlarla bağlantılı teknolojilerle işlenecek. Bu dönüşümle birlikte altın ve elmas gibi değerli mücevherlerin yerini bilgiyi işleme yönteminiz ve neye dönüştürebildiğiniz alacak” dedi.

AB PLANINDA GÜVENLİK AĞIRLIĞI

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da, “AB’nin 2020’yi hedefleyen sayısal gündemindeki 101 eylem adımından 14’ünün güvenlikle ilgili olması tesadüf değil. Biz de Türkiye’nin bu konudaki faaliyetlerine yoğunlaştık ve ülkemizdeki siber güvenliğin sağlanması adına Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ni kurduk” ifadelerini kullandı.

2021 ZARAR TAHMİNİ 6 TRİLYON DOLAR

Cisco MEA CTO’su Osama Al-Zoubi ise, “Araştırmalar 2021’de siber saldırı nedeniyle meydana gelecek zararın yılda 6 trilyon dolara ulaşacağını gösteriyor. Artık siber güvenlikte ağ öncü rol oynuyor” şeklinde konuştu.


Siber bağışıklık güçlendirilmeli

LOCARD Global Cyber Security Summit’in Kurucu Ortağı Musa Savaş, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Günümüzde gelinen noktada siber güvenlik piyasasının sadece 2 yılda 170 milyar dolara çıkması ve siber suçların trilyonlarca hasara yol açması bekleniyor. Bu noktada yeni tehditlerle başa çıkabilmek için siber güvenlik yeteneklerimizi sürekli ve aralıksız geliştirmek ve siber bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Daha güvenli bir dijital gelecek için her yıl LOCARD’ı organize ediyoruz. Siber güvenlik, ülkemizin milli güvenliği açısından oldukça mühim ve stratejik bir önem taşıyor. LOCARD’ı siber güvenlik riskleri konusunda erken uyarı platformu olarak görmek gerekiyor.”

#Ömer Fatih Sayan
#Siber
#Veri
5 yıl önce