|

Yakıt göstergelerindeki yön işareti ne anlama geliyor?

Araçların yakıt göstergelerinde bulunan yön işareti bir çok kişinin dikkatini çekiyor. Akaryakıt alırken sürücülerin oldukça işini kolaylaştıran bu işaretin ne anlama geldiğini sizler için araştırdık.

Yeni Şafak
13:52 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:53 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Birçok araçta yer alan bu yön işareti, bazı markaların araçlarında ise bulunmuyor.
Birçok araçta yer alan bu yön işareti, bazı markaların araçlarında ise bulunmuyor.

Pek çok kişi araçların yakıt göstergesinde yer alan yön işaretine dikkat etmemiştir. Dikkat edenler ise bu zamana kadar anlam verememiş olabilir. Fakat esasen bu ufak işaret araç kullanıcılarının bir hayli işine yarıyor.

Akaryakıt istasyonlarına gidildiğinde, araçtaki depo kapağının nerede yer aldığı zaman zaman karıştırılabilir. İşte bazı araç üreticileri bu kafa karışıklığını önlemek için yakıt göstergesine küçük bir yön işareti ekliyor.


Örneğin yukarıdaki fotoğrafta kırmızı ok ile gösterilen noktada, istasyon işaretinin yanında sağa doğru ok bulunuyor. Bu ok, araçtaki depo kapağının sağ tarafta olduğunu gösteriyor. Böylece şoförler, olası bir unutkanlık durumunda yakıt göstergesindeki yön işaretine bakarak depo kapağının nerede yer aldığını kolaylıkla hatırlayabiliyor.

Fakat bu işaret her araçta bulunmuyor. Bazı otomotiv üreticileri, ihtiyaç durumunda şoförlerin işini kolaylaştıracak bu işareti koyarken, bazıları da koymamayı tercih ediyor. Örneğin kiralık veya ödünç alınan arabalarda bu sorun daha sık yaşanıyor.

#Otomobil
#Yakıt göstergesi
7 yıl önce