|

Yeni Opera VPN yüklü geliyor

İnternet tarayıcısı Opera, ücretsiz olan yeni sürümünde kullanıcılara sınırsız VPN (Sanal Özel Ağ) hizmeti sunuyor.

Yeni Şafak
15:25 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:58 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Opera'nın yeni sürümüyle gelen VPN hizmeti ile kullanıcılar kısıtlı sitelere erişebilecek.
Opera'nın yeni sürümüyle gelen VPN hizmeti ile kullanıcılar kısıtlı sitelere erişebilecek.

Kendine has bazı farklı özellikleri ile rakip tarayıcılardan ayrılan

Opera internet tarayıcısı, kısa bir süre önce mobil cihazlar için kullanıma sunduğu sınırsız VPN hizmetini masaüstü versiyonunun son sürümüne de dâhil etti.

Opera'nın bu hamlesi ile kullanıcılar, tüm platformlarda sınırsız VPN kullanma imkânına sahip oldu.



Rakiplerinden farkı yok


Chrome ve Firefox'tan sağlanan özellikler açısından pek farkı olmayan Opera, kendine has özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Nisan 2016 itibariyle tarayıcı pastasının %2'sini elinde tutan Opera, son kararlı sürümü ile yeni işlevlerinin yanında VPN hizmetini de masaüstü kullanıcılarının kullanımına sunuyor.



Opera VPN hizmetiyle 'övündüğünü' her fırsatta dile getiriyordu. Firma bu sene başında ücretsiz VPN hizmetini tüm kullanıcılara açacağını söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Benzer hizmetlerin aylık ortalama 2 dolar civarında masrafı olduğunu hatırlatalım. VPN hizmeti bir süredir Opera'nın beta sürümünde kullanılabiliyordu. Android sürümünde ise geçen ay VPN işlevi aktif edilmişti.

Şimdi ise Opera 40 kararlı sürümü yayınlanan tarayıcı, tüm platformlarda VPN hizmetini kullanıma açtı.

Aktif edilmesi çok kolay olan VPN işlevi ile 256-bit AES veri şifreleme sağlanıyor; bunun yanında Opera'nın geçen yıl Mart ayında aldığı VPN hizmet sağlayıcısı SurfEasy'nin alt yapısını oluşturduğu servis Kanada, Almanya, Hollanda, Singapur ve ABD olmak üzere 5 farklı ülke seçeneği ile geliyor. Zamanla VPN hizmeti sağlanan sunucuların sayısının artacağı ifade ediliyor.



VPN hizmeti gizlilik sağlıyor


Opera'nın sağladığı hizmet sayesinde kısıtlı veya erişime yasaklı sitelere erişebilmek mümkün oluyor. Opera VPN hizmeti ile internetteki gizliliğinizi sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra tek bir işlemle aktif edebileceğiniz VPN hizmetiyle internet üzerinde izinizi gizleyebiliyorsunuz. Ücretli VPN hizmetleri tüm internet bağlantınızı yönlendirirken, Opera'nın VPN hizmeti sadece tarayıcı içerisindeki gezintileri etkiliyor.



Opera internet tarayıcısının tamamen ücretsiz ve sınırsız bir hizmeti olan VPN hizmetini aktif etmek için tarayıcı ayarlarında tek bir işlem yapmak yeterli oluyor.

Fakat öncesinde Opera'nın son sürümünü kurmanız gerekiyor. Kurulum sonrası ayarlar kısmında yer alan

Privacy and Security

(Gizlilik ve Güvenlik) bölümüne gidip,

VPN'i etkinleştir

seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Buna ek olarak hangi ülke sunucusunu kullanmak tamamen size kalmış; fakat isterseniz bunu tarayıcının en en uygun şekilde belirleyip VPN hizmetini kullanmanıza yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. Tarayıcı belirlediğinde, en uygun konum ve İP adresi VPN tuşuna tıklanıldığında görüntülenebiliniyor.





VPN'in ne gibi faydaları var?


Veri eşitleme ve hız konusunda rakip tarayıcılardan pek farkı olmayan Opera, özellikle akıllı telefonlarda sağladığı düşük enerji tüketimi ile ön plana çıkıyordu. Ayrıca Opera indirildiğinde reklam engelleyici (Adblock) hizmeti de otomatik olarak yüklü geliyordu. Bunun yanında Opera Turbo özelliği de diğer beğenilen hizmetlerden biri.



VPN hizmeti ise erişilemeyen sitelere ulaşabilmek ve konum kısıtlamaları nedeniyle giremediğiniz hizmetlere (Netflix, Amazon, Twitter vs.) erişmenize yardımcı oluyor. Bunun yanında kullanıcıya sörf yaparken büyük bir gizlilik sağlıyor.


Tarayıcının son sürümünü Opera'nın resmi internet sitesi üzerinden kurup, VPN hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz. Akıllı telefonu olanlar ise Google Play veya App Store üzerinden uygulamayı indirebilir.




#opera
#opera tarayıcı
#opera vpn
#opera vpn sürümü
#opera 40
8 yıl önce