|

YouTube arka planda çalışma özelliğine son verdi

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, başta müzikseverleri kızdıracak bir hamle yaptı. Masa üstü sürümünde arka planda video oynatılmasına izin veren platform, yani yaptığı düzenleme işle bu özelliğine son verdi.

Yeni Şafak
14:35 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
YotuTube'un yaptığı bu hamle başta müzikseverleri üzecek.
YotuTube'un yaptığı bu hamle başta müzikseverleri üzecek.

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, kullanıcılarını kızdıracak bir özelliği devreye aldır. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, masa üstü sürümünde arka planda çalışma özelliğini durdurdu.

Bildiğiniz gibi YouTube, her türden, her kategoriden videoyu bünyesinde barındırıyor. Özellikle sınırsız müzik imkanı sağlayan platform, müzik severlerin uğrak noktası oluyor. Otomatik oynat özelliğini ile birlikte çalışırken dahi müzik diyebilme imkanı sağlayan YouTube, artık yeni atılımı ile bu popülaritesini kaybedecek gibi görünüyor.

Zira kullanıcılar YouTube’tan müziği açıyor ve işine kaldığı yerden devam ediyordu. Müzik ise arka planda çalışmaya devam ediyordu. Ne yazık ki devreye alınan yeni özellikle birlikte YouTube vidoları arka planda çalışmayacak, duracak ve videoya devam etmek için onayınızı alacak.



Yani bir YouTube kullanıcısı bir video açtığında ve diğer işlerini halletmek için masa üstüne veya başka bir sekmeye geçtiğinde video artık bir süre sonra duruyor. Kullanıcı tekrar YouTube sayfasına geri döndüğünde “ Video duraklatıldı. İzlemeye devam etmek istiyor musunuz?“ sorusu ile karşılaşıyor. Videoya devam etmek için ise evet ikonuna tıklamanız gerekiyor.

Özellikle müzik hayranları tarafından büyük tepki toplayacağı düşünülen bu özelliğin düzeltilip düzelmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

#YouTube
#Müzik
#Arka plan
#video
6 yıl önce