|

YouTube'dan sosyal medya hamlesi

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, platformuna eklediği mesajlaşma özelliği ile kullanıcılarının sosyal medyaya duydukları ihtiyacı azaltmayı hedefliyor. Eklenen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, izledikleri videolar hakkında tartışabilecek ve söz konusu özellik üzerinden link ve video paylaşımında bulunabilecek.

Yeni Şafak
14:14 - 9/08/2017 mercredi
Güncelleme: 16:17 - 9/08/2017 mercredi
Yeni Şafak
YouTube devreye soktuğu mesajlaşma özelliği ile video izleyen kullanıcıların sosyal medyaya olan ihtiyacını aza indirmeyi planlıyor.
YouTube devreye soktuğu mesajlaşma özelliği ile video izleyen kullanıcıların sosyal medyaya olan ihtiyacını aza indirmeyi planlıyor.

Dünyanın en çok ziyaret edilen video yükleme sitelerinden biri olan Youtube, platformuna kazandırdığı yeni özelliği ile kullanıcılarını büyük bir zahmetten kurtarmayı hedefliyor. Platformuna eklediği mesajlaşma özelliği sayesinde bir nevi sosyal medya havası estiren YouTube, günümüz insanlarının en çok zaman geçirdiği sosyal medya hesaplarına daha az ihtiyaç duyulacak bir ortam oluşturmayı hedeflemiş.


Eklenen bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, paylaştıkları videoları mesaj bölümünden tartışabilecek. Ayrıca kullanıcılar sohbet ederken link ve video paylaşımlarını da kendi aralarında gerçekleştirebilecek. Yakın arkadaşları da bir sohbette buluşturma imkanı tanıyan sohbet özelliği, kullanıcılarının sosyal medyaya duydukları ihtiyacı minimum seviyeye indirecek.

iOS veya Android platformlarında yapılacak güncelleme sonrası eklenen bu özellik, an itibari ile kullanılabilecek.

#Youtube
#Mesajlaşma
#iOS
#Android
il y a 7 ans