|

Youtube'u arka planda çalıştırmanın yöntemi

Youtube üzerinden şarkı dinlemek oldukça yaygın bir davranış. Dev video izleme platformu mobil uygulamasına arka planda çalışma özelliğini ısrarla eklemiyor. Ancak bunun iOS ve Android cihazlar için bir yolu bulunuyor.

Yeni Şafak
11:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:29 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Youtube uygulamasının arka planda çalışmasını sağlayan yöntem.
Youtube uygulamasının arka planda çalışmasını sağlayan yöntem.

Akıllı telefonlarda Youtube üzerinden şarkı dinleyen insanların ortak derdi, uygulamanın arka planda çalışma özelliğinin olmaması. Youtube, arka planda çalışmayı özellikle desteklemiyor. Video paylaşım platformu olduğu için insanların videoları izlemesini istiyor ancak Youtube Red üyelerine ücretli olarak bu özelliği sunuyor.

Android ve iOS işletim sistemlerinde Youtube uygulaması yerine web tarayıcısı üzerinden bu soruna kolay ve pratik bir çözüme ulaşabilirsiniz.

  • Android cihazlarda Chrome kullanarak youtube.com’u açın ve Chrome’un sağ üst kısımda bulunan menü düğmesine dokunarak ‘masaüstü siteyi çalıştır’ seçeneğini işaretleyin. Artık video, ana menüye veya başka bir uygulamaya geçseniz de çalışmaya devam edecektir.
  • iPhone veya genel olarak iOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Opera ve Dolphin tarayıcılarını kullanabilirsiniz. Her iki tarayıcıda da Youtube’u açarak videoyu izlemeye başlayın. Tarayıcıdan çıktıktan sonra video duraklayacaktır. Denetim merkezinden ‘play’ tuşuna basarak videoyu arka planda çalıştırmaya devam edebilirsiniz.
#iOS
#Android
#Youtube
6 yıl önce