|

Z kuşağı Youtube hastası

Dijital dünyanın içine doğan Z kuşağı, yüzde 97 oranı ile en çok YouTube’dan besleniyor. Yaşıtlarının günlük hayatını yakından takip eden, 2000 sonrası doğan bu nesil, günün trendlerine uygun eğlenceli videolar üreten kanallara abone.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Dijital dünyanın içine doğup orada yetişen Z kuşağı, yüzde 97 oranı ile en çok YouTube’da varlık gösteriyor.
Dijital dünyanın içine doğup orada yetişen Z kuşağı, yüzde 97 oranı ile en çok YouTube’da varlık gösteriyor.

Kendi yaşıtlarının günlük hayatını yakından takip eden Z kuşağı, günün trendlerine uygun olarak eğlenceli videolar üreten kanallara abone oluyor, sevdikleri oyunların videolarını izliyor. Dijital dünyanın içine doğup orada yetişen Z kuşağı, yüzde 97 oranı ile en çok YouTube’da varlık gösteriyor.

EN POPÜLER KONU: OYUN

Dijital dünyada çocukların konuştuğu konuların başında yüzde 38 oranı ile oyun geliyor. TeknoSA'nın yaptırdığı ve Dijital Topuklar Zirvesi’nde açıklanan “Z kuşağına Hitap Etmenin İncelikleri” araştırmasına göre, Z kuşağının diğer ilgi alanları ise yüzde 34 ile trendleri ve gündemi takip ettikleri Vlog’lar, yüzde 19 ile yaşıtlarının gündelik faaliyetleri, yüzde 6 ile oyuncaklar ve yüzde 3 ile çocuk kanalları olarak sıralanıyor.

İLETİŞİMDE MİZAHI SEVİYORLAR

Fenomenlerin yüzde 35’i spontane ve mizahi bir iletişim tonu tercih ederken, sırasıyla yüzde 28’i heyecanlarını belli eden, yüzde 25’i ikili konuşma şeklinde, yüzde 6’sı bilgilendirici ve yüzde 6’sı ise arkadaşlarıyla konuşur gibi samimi bir dil kullanıyor. Çocukların yüzde 37’si içerik konularını kendi üretirken, yüzde 37’si ailesinden destek alıyor.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM AZALIYOR

Geriye kalan yüzde 26’sı ise bu işi profesyonel olarak yapan kişiler tarafından yönlendiriliyor. Yüz yüze iletişimi kısıtlı hale getiren dijital dünya, yüzde 30 oranında çocukların sosyallik durumunu olumsuz etkilerken, çocukların gelişimi ve eğitimine olumlu katkısı ise yüzde 37 olarak belirleniyor. Dijital dünya, okul hayatına yüzde 22 etki ederken, aile içi iletişim ve kültürel değişimlere etkisi yüzde 11 olarak görülüyor.

#Z Kuşağı
#Teknoloji
#Youtube
6 yıl önce