|

Adım adım Telegram hesabı silme işlemleri

Whatsapp'ın kullanıcı bilgileri skandalı sonrası en çok kullanılmaya başlayan mesajlaşma uygulaması Telegram oldu. Telegram uygulamasına dair bazı detaylar da henüz bilinmiyor. Bu bilinmeyen uygulamaların başındaysa Telegram hesabını kalıcı olarak silmek yer alıyor. Telegram hesabını iki farklı yolla silmek oldukça basit. Bu yazımızda Telegram hesabı silmenin adımlarını ele aldık. İşte Telegram hesabı silme işlemleri.

14:26 - 12/02/2021 Cuma
Güncelleme: 18:48 - 12/02/2021 Cuma
Diğer
Telegram silme işlemlerinin nasıl yapıldığını adım adım anlattık.
Telegram silme işlemlerinin nasıl yapıldığını adım adım anlattık.

Tamamen ücretsiz olarak kullanılan ve gizlilik sözleşmesine önem gösteren Telegram’ın kullanıcı sayısı artıyor. Bulut tabanlı bir işletim sistemine sahip olan Telegram’da kesintisiz bir mesajlaşma da söz konusudur. Peki Telegram’dan memnun kalmayanlar hesabını nasıl iptal edebilir?

TELEGRAM'A GÖÇ

Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara yasak getirmeye hazırlanıyor. Değişikliğin ardından mesajlaşma platformu WhatsApp'tan sanal göç eden binlerce kullanıcı Telegram'a yöneldi.

Yapılan açıklamada son 72 saatte dünya genelinde 25 milyondan fazla kullanıcının Telegram’a katıldığı belirtildi. Yeni gizlilik sözleşmesini sunan WhatsApp’in dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.

TELEGRAM HESABI KALICI OLARAK NASIL SİLİNİR?

Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak için önünüzde iki yöntem bulunmaktadır. Zamanlama özelliğini kullanabilir ya da doğrudan hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

TELEGRAM HESABI NASIL SİLİNİR?

Zamanlama özelliği veya link ile hesabınızı kapattığınızda hesabınızla ilişkili tüm mesajlar ve gönderiler silinir. Gruplarda gönderdiğiniz mesajların kopyaları ise kalır. Siz hesabınızı kapatmış olsanız da gruplarda gönderdiğiniz mesajlarınız erişebilir olacaktır. Bunun önüne geçebilmek adına süreli mesajları gönderebilirsiniz.

LİNKLE TELEGRAM HESABI KAPATMA

Telegram tarafından sunulan link ile hesabınızı zamanlama olmadan anında kalıcı olarak silebilirsiniz.

Android ve iOS Telegram hesap silme linki

- Sayfa üzerinden geçerli bir telefon numarası yazınız.

- Gelen kodu onaylayın

- Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizi onaylayın

- Açılan sayfada “Evet, hesabımı silin” seçeneğini işaretleyin.

Bu aşamaların ardından Telegram hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

WhatsApp sohbetlerinize ulaşamıyor ve bu nedenle Telegram hesabınızı silip WhatsApp’a geri dönmek istiyorsanız artık buna gerek yok. WhatsApp sohbet geçmişinizi Telegram’a aktararak tüm konuşmalarınıza ulaşabilirsiniz.




ZAMANLAMA İLE TELEGRAM HESABI SİLME

Zamanlama özelliğini açarak bir müddet girmediğiniz Telegram hesabınızı süresi geldiğinde kalıcı olarak silebilirsiniz. Seçtiğiniz tarih aralığında kullanılmayan hesaplarınız kendini imha edecektir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Hesabımı Sil > Süreyi Seçin kısmını inceleyebilirsiniz. 1, 3, 6 ay ve 1 yıl seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz tarihe kadar hesabınıza giriş yapmadığınız durumlarda tüm sohbet geçmişleriniz ve ayarlarınız tamamen silinecektir.



Siz hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Bize yorumlarda belirtebilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Çok hızlı, basit ve ücretsizdir. Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Mesajlarınız istediğiniz sayıda telefon, tablet veya bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde eşitlenir.

Telegram ile her türlü mesajı, fotoğrafı, videoyu ve dosyayı (belge, zip, mp3 vb.) gönderebilir ve 200.000 kişiye kadar gruplar veya sınırsız kitlelere yayın yapmak için kanallar oluşturabilirsiniz. Telefondaki kişilerinize yazabilir ve kişileri kullanıcı adları ile bulabilirsiniz. Sonuç olarak, Telegram SMS ve e-postanın birleşimi gibidir ve tüm kişisel veya iş mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Buna ek olarak, uçtan uca şifreli sesli aramaları da destekliyoruz.



#telegram silme
#telegram hesap silme
#telegram
#telegram kapatma
#Telegram hesabı nasıl silinir
#Telegram silme işlemleri
3 yıl önce