|

TEOG sonuçları, e-Okul TEOG sonuçları, e-Okul VBS giriş

TEOG sonuçlar e-Okul üzerinden erişime açıldı. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre TEOG sonuçları e-Okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler, sisteme giriş yaparak TEOG 1. Dönem sınav sonuçlarını ve okullarda yapılan yazılı sonuçlarını görebilecekler.

Yeni Şafak
16:21 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 16:22 - 3/01/2017 Salı
Diğer
e-Okul TEOG sonuçları
e-Okul TEOG sonuçları

TEOG, e-Okul üzerinden açıklandı. 1 milyon 190 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavının sonuçları e-Okul üzerinden açıklandı. Sisteme giriş yapan öğrenciler kaç puan aldığını rahatlıkla görebilecek. Aynı zamanda MEB resmi sitesi üzerinden de TEOG esas puan tablosunu görebilecek. İşte e-Okul giriş ve TEOG sonuçları.






e-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?


e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.



e-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.



e-Okul şifre alma işlemleri neler?


e-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.



e-Okull veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;



Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.



Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.



Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.



Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;



Devamsızlık durumu,



Sınav, proje ve davranış notları,



Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,



Gelişim raporları,



Karne notları.





MEB üzerinden de esas puan hesaplama tablosu açıklandı


TEOG puanlarının nasıl hesaplandığını merak eden öğrenciler için MEB resmi açıklama yaptı ve esas puan hesaplama tablosunu paylaştı. Detaylı anlatım görseldedir.





TEOG'da öğrencilerin yüzde 58'i ilk üç tercihine yerleşti


Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) geçen yıl düzenlediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme sonuçlarına göre, öğrencilerden yüzde 57,7'si ilk üç tercihine yerleşti.



MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2015-2016 TEOG yerleştirme sonuçlarının farklı değişkenler açısından incelenmesi raporu hazırlandı.



Rapora göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında TEOG kapsamındaki ortak sınavlar sonucunda, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı hesaplanan 1 milyon 149 bin 489 öğrenciden, 956 bin 122'si tercih ettikleri okullara yerleşirken, yerleştirmeye esas puanları (YEP) ortalaması 304,38 oldu. Tercihlerine yerleşen 956 bin 122 öğrenciye ilişkin YEP ortalaması ise 318,98 olarak belirlendi.



TEOG sonuçları

nı yukarıdaki bağlantılar üzerinden öğrenebilir ve kaç puan aldığınızı görebilirsiniz.



Çocuğu sınava hazırlanan veliler dikkat!


Zeytindalı Danışmanlık sahibi Psikiyatri Uzmanı Sümer Öztanrıöver, Adana Final Okulları'nda veli ve öğrencilere TEOG öncesi sınav kaygısını aşmaları konusunda konferans vererek, önerilerde bulundu. Öztanrıöver, TEOG'a girecek 8. sınıf öğrencilerini ve tabii ki velilerini bu yıl 6 sınavın beklediğini söyledi. Sınav kaygısının, sınavda başarıyı düşüren en önemli nedenlerden olduğunu belirten Öztanrıöver, "Anne-babalar bazen yanlış olarak bu durumu, yeterince çalışmadığına bağlamaktadır. Oysa sorun, çalışmamak-bilmemek değil, bildiğini sınava yansıtamamaktır" dedi. Öztanrıöver, şöyle konuştu:



"Sınav kaygısını körükleyen anne-baba tutumları; çocuklarını başkalarıyla veya kendileriyle kıyaslama, evde olağanüstü hal uygulaması, sınav sonuçlarıyla aşırı ilgilenmek ve yanlışları irdelemek, 'kapasitesini kullanmıyor' diyerek daha fazla çalışmasını beklemek, sosyal faaliyetlerini, ilgi alanlarını kısıtlamak, ailecek-törenle, bazen gözyaşlarıyla sınava uğurlamak; gencin başarısızlıktan korkmasına ve sınav kaygısına yol açmaktadır.



Bazen aileler bu konuda çok rahattır. Ancak gencin, kendisinden beklentisi çok yüksek olabilir ve kendine baskı yapabilir. Bu durumda aileler çocuklarına ikili (ama) mesajı gönderiyor olabilirler. Örneğin; 'Kazanamazsan önemli değil, ama sen yine de yanlış yapma' gibi."




KAYGIDA BEYNİNDE NELER OLUYOR?

Öztanrıöver, sınavda 'korteks' dedikleri düşünen beyne ihtiyacın olduğunu ifade ederek, "Kaygı-korku durumlarında korteksimize erişim sınırlıdır. Çünkü kumandayı ilkel beynimiz alır. İlkel beyin, güvenlik ve hayatta kalma ile ilgili olup kontrolümüzde olmayan otonom sinir sistemini devreye sokar. İlkel beynimiz tehlikenin ne olduğuyla ilgilenmez. Ormanda vahşi bir hayvanla karşılaşmak veya sınava girmek, onun için aynı derecede tehlikeli bulunabilir. Bu yüzden ilkel beyne 'korkma' demek işe yaramaz" diye konuştu.



'Otonom sinir sisteminin, tehlikeyle iki türlü mücadele ettiğini anlatan Öztanrıöver, "Bunlardan ilki; nabzı, kan basıncını ve solunumu hızlandırarak, kişiyi savaşmaya veya kaçmaya, yani bedeni fiziksel mücadeleye hazırlar. İkincisi donma tepkisidir. Donma tepkisi, tehlikeyi bertaraf edemediğimizde kaygıyı yatıştırmak için kullandığımız bir mekanizmadır. Donma tepkisini hayvanlarda, kaskatı kesilme-ölü taklidi yapma olarak görürüz. Beyin kan akımı azalır; algıların bulanmasından, kaskatı kesilmeye varan bir dizi tepki yelpazesine sahibizdir. Genç bu durumu, 'Sınavda beynim durmuş gibiydi, sorular bana çok yabancı geldi, bir paragrafı anlamak için defalarca okumam gerekti' diyerek tanımlar" şeklinde konuştu.


#e-Okul
#e-Okul TEOG sonuçları
#TEOG sınav sonuçları
7 yıl önce