|

TUS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı

2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Yerleştirme sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar, YUS sonuçlarına, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek. İşte TUS sonuçları sorgulama ekranı.

Yeni Şafak
16:01 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:01 - 11/10/2018 Perşembe
AA
TUS yerleştirme sonuçları saat 14.00'ten itibaren erişime açıldı.
TUS yerleştirme sonuçları saat 14.00'ten itibaren erişime açıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018-TUS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, 2018-TUS ikinci dönem yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adayların, sonuçlara ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekleri kaydedildi.


TUS NEDİR?

Tus, Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb meslek mensupları) girebildiği bir sınavdır. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bir sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir ve tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor ünvanını kazanır. (Ör: Kardiyolog, Cerrahi, Dahiliye vb).

#2018 TUS
#ÖSYM
#Tıpta Uzmanlık Sınavı
#TUS yerleştirme sonuçları
#TUS
6 yıl önce