|

Uluslararası Zafer Festivali halk yürüyüşü ile başladı-Afyonkarahisar haber

26-30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi’nce geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali, Zafer Halk Yürüyüşü ile başladı.

Yeni Şafak
19:21 - 26/08/2017 Saturday
Güncelleme: 19:22 - 26/08/2017 Saturday
IHA
Uluslararası Zafer Festivali halk yürüyüşü ile başladı
Uluslararası Zafer Festivali halk yürüyüşü ile başladı

26-30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi’nce geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali, Zafer Halk Yürüyüşü ile başladı.

İl protokolü, kuvvet komutanları, halk oyunları ekipleri ve halkın katılımıyla saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kurtuluş Caddesi istikametinden eski Yoğurt Pazarı Kavşağı’nda sona erdi. Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, Gedik Ahmet Paşa Cami yakınlarında gösteri sunan ekiplerin gösterisi büyük beğeni topladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, kardeş şehir Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann misafir komutanlar ve il protokolü en ön sırada yürüyerek halkı selamladı.

Kültürlerin kaynaşmasına sahne olan Afyonkarahisar Belediyesi 16. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan, Moldova, Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan, Söke Belediyesi ve TÜFEM halk oyunları ekipleri katıldı.

Yürüyüşün ardından kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 95. yıldönümünde bir kez daha şanlı zaferin coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin Zafer Haftası münasebetiyle bu yıl 16.’nın düzenlediği Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali’nin büyük ilgi gören halk yürüyüşle başladığını belirten Başkan Çoban, yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin katıldığı bu geleneği devam ettirmekten çok mutlu olduklarını ifade eti.

#Afyonkarahisar
#Zafer yürüyüşü
#Uluslararası Zafer Festivali
#Zafer bayramı
7 years ago