|

Ünlülerden “Pembe Rota”ya davet var!

Bahar Korcan, İpek Acar Pempe Rota’nın Gönüllü Yolcuları Oldu!

Yeni Şafak
10:41 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:49 - 7/05/2018 Pazartesi
Diğer
Ünlülerden “Pembe Rota”ya davet var!
Ünlülerden “Pembe Rota”ya davet var!
“PEMBE ROTA” KADIN SAĞLIĞI İÇİN YOLA ÇIKIYOR

Kadın kanserleri alanından çalışmalar yapan Pembe İzler Derneği’nin yeni projesi olan “Pembe Rota”ya Dünya Yumurtalık Kanseri Günü’nde start veriliyor. 10 bin kadına ücretsiz jinekolojik kanser taraması yapılmasının hedeflendiği Pembe Rota ile aynı zamanda bu kanserler hakkında büyük bir farkındalık da yaratılacak. Bahar Korçan, İpek Açar ve pek çok ünlü simanın destek verdiği projenin ayrıntıları, 8 Mayıs 2018, Salı günü The House Residence Bomonti Otel’de düzenlenecek bir toplantı ile aktarılacak.

Türkiye’de her yıl 71 bine yakın kadın, jinekolojik kanserle tanışıyor. Bu kanser türlerinde de erken tanı, tedavi başarısını yükseltiyor ve hayat kurtarıyor! İşte bu gerçekten yola çıkan Pembe İzler Derneği, yepyeni bir projeyle kadınlara seslenecek.

8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü start verilecek olan Pembe Rota isimli projeye pek çok ünlü kadın da destek verecek. Anneler Günü dolayısıyla annelere de seslenecek olan Pembe Rota’ya modacı Bahar Korçan ve İpek Açar’ın yanı sıra pek çok ünlü sima “pembe rota”nın gönüllü yolcuları oldular… “Rotamız Pembe, Geleceğimiz Güvende” sloganıyla tüm kadınlara seslenilecek Pembe Rota kapsamında; “yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri” konusundaki farkındalığın arttırılması ve 10 bin kadının ücretsiz jinekolojik kanser taramasının yapılması hedefleniyor. Farklı rotalarda farklı kentlerdeki kadınlara ulaşılacak olan projenin ilk etabında İstanbul’da 1000 kadının ücretsiz jinekolojik taraması, hastalık saptandığında ise tedavisi yapılacak.

Anneler Günü öncesinde, yine tüm dünyada Yumurtalık Kanseri Farkındalık Günü olarak bilinen 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek basın toplantısında Bahar Korçan, İpek Açar ve sürpriz ünlülerin yanı sıra Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı / Jinekolog Onkolog Prof. Dr. Mete Güngör, Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, projenin ayrıntılarını aktaracaklar.

Çok sayıda kadına ulaşmayı hedeflediğimiz bu projenin basın toplantısında sizleri aramızda görmek, bizi mutlu edecek…

TOPLANTI BİLGİLERİ
Tarih:
8 Mayıs 2018, Salı
Saat:
10.00-12.00
Yer:
The House Residence, Bomonti
Adres:
Cumhuriyet Mah., Düzoğlu Sok. No:2, 34380 Bomonti –
#Pembe İzler Derneği
#Pembe Rota
#Kadın Hastalıkları
6 yıl önce