
ABD’li milyarder Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay şirketi Blue Origin’e ait “New Glenn” roketinin motor testi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Florida’daki Cape Canaveral Space Force Station’nda gerçekleştirilen gece testinde, fırlatma rampasında henüz bilinmeyen nedenle şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından bölgede kısa süreli panik oluşurken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
JEFF BEZOS’TAN İLK AÇIKLAMA
JEFF BEZOS’TAN İLK AÇIKLAMA
Jeff Bezos, kazanın ardından yaptığı açıklamada tüm personelin güvende olduğunu belirterek, patlamanın nedeninin araştırıldığını söyledi. Bezos,
“Patlamanın kesin nedenini bilmek için çok erken ancak şimdiden üzerinde çalışıyoruz. Bizim için zor bir gün. Ne gerekiyorsa yapıp uçuşlara geri döneceğiz. Buna değer"
ifadelerini kullandı.
#ABD
#Jeff Bezos
#Blue Origin
#New Glenn






