|

ABD'den Türkiye'de kirli senaryo: PKK'nın kurulması için darbe gerekiyordu

Semih Bozkuş
22:29 - 15/12/2023 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 15/12/2023 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza'nın yeni sezonundaki sekizinci bölümünde Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ve Gazeteci Ersin Çelik, ABD'nin Türkiye'deki hain planını masaya yatırdı. ABD'nin Türkiye'de sağ sol çatışması çıkardığını söyleyen Kaynak, vatandaşların sokaklarda birbirlerini öldürdüğünü ve Amerika'nın isteğinin de bu olduğunu söyledi. ABD'nin böylelikle daha önceden hazırlamış olduğu orduyu sahaya sürdüğünü ifade eden Ufuk Kaynak, Türkiye'de 1980 ihtilali olduktan sonra bugünkü PKK'nın temellerinin atıldığını kaydetti. Çelik ise, "PKK'nın kurulması için bir darbenin yapılması gerekiyordu." dedi.

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Hafıza'nın yeni sezondaki sekizinci; geneli itibariyle 68'inci bölümünde yine gündemin nabzını tutarak çarpıcı konulara değindi.Hafıza'nın bu bölümünde ele alınan konu ise, ABD'nin PKK'nın darbe yoluyla kurulması amacını taşıyan Türkiye'de hazırladığı senaryo oldu.

"Kapitalizm de sosyalizm de komünizm de Amerikan uydurması"

ABD'nin kendi sömürüsü altında olmayan herkese 'terörist' dediğini ifade eden Ufuk Kaynak, bir ülkede anarşi ve terör çıkıyorsa o işin sebebinin, ana kaynağının Amerika olduğunu söyledi.

Kapitalizmin de sosyalizmin de komünizmin de Amerikan uydurması, Anglosakson Cudik uydurması olduğunu söyleyen Kaynak, "Bizde de onu yaptılar. Türkiye'de. Bak ben üniversiteye başladığımda bizim bütün konuşmalarımız şuydu. 'Nasıl Türkiye'ye kendimizce bir çözüm yolu bulacağız, ne olabilir?' Elimizde seçenek yok. İki seçenek var başka hiçbir şey bilmiyoruz. Bir sosyalizm-komünizm bir de kapitalizm. İşin aslına bakacak olursan ya birini seçeceksin ya da birini. Bizim gençlik böyleydi. İkisinden birini seçecektik biz. Şimdi o kadar ilginç ki hem kapitalistlerin kendileri Türkiye'nin değerlerinin yarısını söylüyorlar konuşurken hem de sosyalist komünistler Türkiye'nin değerlerinin yarısını söylüyor. Kafası da karışıyor insanın. 'Ben hangisini seçeceğim?' Sistemin ayrıntılarına giriyorsun." dedi.

"1980 ihtilali olduktan sonra bugünkü PKK hareketinin temelleri atıldı"

Sistemin ayrıntılarına girmeyenlerin hepsinin kaybolduğunu dile getiren İbrahim Ufuk Kaynak, böylelikle insanların caddelerde birbirlerini dövmeye öldürmeye başladığını, bunun da ABD'nin istediği şey olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Amerika bunu yaparak orduyu, daha önceden hazırlamış olduğu askerleri harekete geçirdi. Onlardan sonra yargıçları harekete geçirdi ve bu çocukları gerek astırdı gerekse hapislere tıktırdı. Türkiye'de 1980 ihtilali olduktan sonra bugünkü PKK hareketinin temelleri atıldı." dedi.

Ersin Çelik'in, "PKK'nın kurulması için bir darbenin yapılması gerekiyordu." sözlerine, "Kesinlikle" diyerek karşılık veren Kaynak, "Normal insanların yönetimden çekilmesi lazımdı. Senin adamın bile olsa istemiyor. Adam her şeyi istiyor." dedi.

#Hafıza
#Yeni Şafak
#İbrahim Ufuk Kaynak
#Ersin Çelik
#Amerika
#ABD
#Darbe
#Türkiye
#PKK
5 ay önce