10:40, 22/04/2024, PazartesiG: Güncelleme: 11:20, 22/04/2024, Pazartesi

PKK/PYD elebaşı Salih Müslim: Türkiye Irak'ı ele geçiriyor

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elebaşı Salih Müslim'den itiraf açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti sebebiyle bünyesini korku saran Müslim, Türkiye'nin Irak'ı yavaş yavaş ele geçirdiğini ve durdurulmadığı takdirde PKK'nın biteceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl sonra Irak'a yapacağı ziyaret şimdiden PKK'da büyük korkuya sebep oldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da aralarında olduğu kalabalık heyetin ilk durağı başkent Bağdat olacak.


Bir süre önce PKK’yı yasaklı örgüt ilan eden Irak Merkezi Hükümeti, örgütün temizlenmesi için Türkiye ile Ortak Harekât Merkezi kurulmasına evet demişti. Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinde Ortak Harekât Merkezi’nin yapısı, ne zaman hayata geçeceği gibi önemli ayrıntılara son şekli verilecek.


Kalıcı üs bölgeleri


Ayrıca Türkiye’nin Irak sınırındaki 30-40 kilometrelik alanda, değişen derinliklerde üs bölgeleri kurulması;


Güvenli alan kurulması


Hakurk, Metina, Zap ve Gara’nın güvenli hale getirilmesi;


Sınırda geçişkenliğin azaltılması


Irak Suriye sınırında PKK/YPG unsurlarının geçişkenliğinin azaltılması için somut adımlar atılması gibi konular da karara bağlanacak. Kaynaklar, “Görüşmenin somut adımlara tahvil edilmesi bekleniyor” dedi.


Teröristbaşı Müslim: Kimse Türkiye'yi oradan çıkaramaz


Türkiye'nin bölgedeki stratejik hamleleri PKK'da büyük paniğe sebep oldu. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde elebaşlarından Salih Müslim'i tehlikeyi görerek şu ifadeleri kullandı:


Yoksa gerçekten de Başûr elden gider. Şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK’yi tehdit etmeye başladı. Onlarda böyle boyun eğerse bütün Başûr gider. Zaten orada 100 civarında üstleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026