17:45, 14/07/2026, Salı
15 Temmuz şehitleri için 253 gül fidanı toprakla buluştu
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, hain darbe girişiminde şehit olan 253 vatandaşın anısına 253 gül fidanı dikildi.
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda, FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit olan 253 vatandaşın hatırasını yaşatmak amacıyla 253 gül fidanı toprakla buluşturuldu.
Valilik bahçesinde bulunan 15 Temmuz Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Kırklareli Valisi Uğur Turan'ın yanı sıra 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse, Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş, Başsavcı Vekili İsmet Saçlı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak, kurum müdürleri ve gaziler katıldı.
253 ŞEHİDİN HATIRASI YAŞATILDI
Protokol üyeleri ve gaziler, 15 Temmuz gecesi vatan uğruna şehit düşen 253 kahramanın anısını yaşatmak amacıyla tek tek gül fidanlarını dikti. Dikilen her bir fidan, 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatırasına ithaf edilirken, programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.