23:05, 07/09/2026, PazartesiG: Güncelleme: 23:20, 07/09/2026, Pazartesi

Antalya'da orman yangını: 70 kilometreden görüntülendi

Antalya’nın Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi’nde başlayıp rüzgarın etkisiyle Yeşilkaraman ve Kepez Kızıllı sınırına kadar sıçrayan orman yangınına karşı karadan hummalı bir mücadele yürütülüyor. Havanın kararmasıyla hava araçlarının çekildiği bölgede 110 arazöz ve 610 personel alevlerin önüne set çekmeye çalışırken; 70 kilometre uzaktaki Manavgat'tan bile görülen yangın nedeniyle tehlike altındaki evler tahliye edildi.

Antalya’nın merkez Aksu ilçesinde öğle saatlerinde patlak veren orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Karaöz Mahallesi'nde başlayan ve kısa sürede büyüyerek Yeşilkaraman Mahallesi ile Kepez ilçesi Kızıllı mevkiine kadar dayanan yangına, ilk etapta 3 uçak, 9 helikopter, 45 arazöz ve yüzlerce personel havadan ve karadan müdahale etti. Ancak rüzgarın savurduğu kozalak ve yanıcı maddelerin etrafta yeni spot yangınlar çıkarması, alevlerin kontrol altına alınmasını güçleştirdi.

Dumanlar Manavgat'tan görüldü, gökyüzü kızıla büründü

Gökyüzünü kaplayan devasa duman kütleleri ve metrelerce yüksekliğe ulaşan alevler, yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Manavgat ilçesinden dahi çıplak gözle izlendi. Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarının çalışmayı sonlandırması üzerine yangın sahasında tam anlamıyla bir kara savaşı başladı. Mücadele 110 arazöz ve su ikmal aracı, 4 iş makinesi ile 610 kişilik teknik personel ve orman işçisiyle aralıksız sürdürülüyor.

Evler tedbir amaçlı boşaltıldı

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Karaöz ve Yeşilkaraman mahallelerindeki riskli evler ekiplerin uyarısıyla tahliye edildi. Jandarma ve polis ekipleri, alevlerin ilerlediği tehlikeli güzergahlara giriş ve çıkışları tamamen durdurdu.

Bölgedeki kritik duruma ilişkin açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Yangın zaman zaman kontrolden çıkarak Kepez Kızıllı bölgesine kadar uzandı. Hava karardığı için havadan müdahale yapılamıyor. Yeşilkaraman ve Karaöz'de tedbir amaçlı boşaltılan evlerimiz var, ekiplerimizin sahada canla başla mücadelesi sürüyor" dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026