16:18, 22/07/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:20, 22/07/2026, Çarşamba
Ece Üner Ahbap Derneğine yönelik soruşturmada ifadeye gitti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, aralarında derneğin kurucusu olan şarkıcı Haluk Levent'in de yer aldığı 28 şüphelinin tutuklandığı soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifadeye çağrıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarının önlenmesi ile şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürütülmüştü.Bu kapsamda, Ahbap Derneği çalışanlarına yönelik hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri incelemeleri ile teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz yüksek tutarlı para hareketlerinin bulunduğu, aralarında yüksek miktarlı para transferleri gerçekleştirildiği, şans oyunları hesaplarına yüksek meblağlarda para aktararak bahis oynadıkları ve bu yolla yüksek miktarlarda para kaybettikleri, ayrıca kısa süre içerisinde aralarında zincirleme şekilde çok sayıda tapu devir işlemi gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 54 şüpheliden aralarında Ahbap Derneği kurucusu şarkıcı Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'un da bulunduğu 28 şüpheli tutuklanmıştı.
Derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına el konulmuştu.
ECE ÜNER BÖYLE SAVUNMUŞTU
Ahbap Derneği adına toplanan bağışlara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili gelişmelerin ardından, 6 Şubat depremleri sırasında yapılan bir televizyon yayını yeniden sosyal medyada gündem olmuştu.
Üner, yayında,
"AHBAP'tan Haluk Levent şöyle bir açıklama yapmak durumunda bırakıldı; '850 milyon liranın nerelere tek tek bağışlanacağını kalem kalem açıklayacağım ve tek kuruşuna kadar da verildiği yeri söyleyeceğim.' Şimdi niye böyle bir hesap vermek durumunda? Yani AHBAP da bizimken AFAD da bizimken işte burada biz o birlik bütünlüğü görmüşken niye insanlar bunun hesabını vermek durumunda kalsın? Yani toplum bu kadar birlik bütünlük olmak için hazırken niye STK'nın önü kesilsin?"
ifadelerini kullanmıştı.









