19:06, 27/09/2026, PazarG: Güncelleme: 19:06, 27/09/2026, Pazar

Trabzon'da modifiyeli araç konvoyuna ceza yağmuru

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Kanuni Bulvarı üzerinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve yüksek egzoz sesiyle çevreye rahatsızlık veren modifiyeli araç konvoyuna polis ekipleri geçit vermedi. Karşıyaka Viyadüğü mevkisinde durdurulan 40 araç didik didik incelenirken, 6 abart egzozlu araca 96 bin TL ceza kesilip 30 gün trafikten men kararı uygulandı. 7 kesik yaylı araca kesilen para cezalarıyla birlikte toplam ceza miktarı 103 bin lirayı bulurken, denetimler sırasında bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzur ve trafik güvenliğini bozan modifiyeli araçlara yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Ortahisar ilçesinde dün akşam saatlerinde Kanuni Bulvarı güzergahında konvoy halinde ilerleyerek trafiği tehlikeye atan, makas atan ve yüksek sesli egzozlarıyla çevre sakinlerini rahatsız eden araçlar polis ekiplerince takibe alındı. Güzergah üzerinde tedbir alan ekipler, Karşıyaka Viyadüğü üzerinde yolu kontrollü şekilde keserek konvoydaki araçları tek tek durdurdu.

40 araç denetlendi, abart egzozlara 30 gün men geldi

Uygulama noktasında durdurulan 40 araç ve sürücüsü GBT ve teknik muayene kontrolünden geçirildi. Yapılan teknik kontrollerde; çevreyi rahatsız edecek boyutta ses çıkaran ve abart egzoz sistemi takılı olduğu tespit edilen 6 araca toplamda 96 bin lira idari para cezası kesildi. Bu araçlar 30 gün süreyle trafikten menedilerek çekiciler marifetiyle yediemin otoparkına götürüldü.

Kesik yaylı araçlara 7 gün mühlet verildi

Denetimlerde ayrıca teknik şartlara aykırı olarak basılan ve yayları kesildiği saptanan 7 modifiyeli araca toplam 7 bin TL idari para cezası uygulandı. Bu araçların mevzuata uygun hale getirilmesi için sürücülerine 7 günlük yasal süre tanındı. Toplam ceza miktarının 103 bin lirayı aştığı sıkı denetim sırasında Karşıyaka Viyadüğü üzerinde araç yoğunluğu yaşanırken, emniyet birimleri drift, tehlikeli şerit değişimi ve abart egzoz denetimlerinin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026