|

Web sitesi tasarımının özellikleri

Web sitesi tasarımı Türkiye’de son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte patlak verdi diyebiliriz. Artık hemen hemen tüm internet kullanıcılarının sahip olduğu web siteleri belirli özellikleri de içerisinde barındırmaktadır. Bir web sitesinin sadece tasarım aşamasından geçmesi, tanınması ve müşteriler tarafından ilgi görmesi için yeterli olmamaktadır. Peki, web tasarım özellikleri nelerdir?

Yeni Şafak ve
06:04 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 03:10 - 28/08/2016 Pazar
Diğer

Web site tasarımının özellikleri, sitenin zaman içerisinde büyümesini sağlayan en etkili silahtır. Nitekim bir sitenin kurulum aşamasından sonra büyümesi ve kuruculara maddi kazanç sağlaması

özellikleri sayesinde olmaktadır. Bu nedenle web siteleri kurulurken barındırılması gereken özellikleri mutlaka araştırılmalı, ziyaretçi görüşleri de tahmin edilerek iyi bir tasarım gerçekleştirilmelidir.



Web Sitesi Kurulurken Sektör Araştırmalıdır



Web tasarım özellikleri arasında yer alan en önemli faktör sektöre göre farklı bir sitenin hazırlanmasıdır. Farklı ve sistemli bir içeriğin hazırlanması rakiplerin bir adım geride kalmasını sağlayabilir. Bir web sitesi tasarımı her ne kadar dört dörtlük olursa olsun, düzenli ve sistemli içerikler barındırmadığı sürece ziyaretçi sayısından yoksun kalacaktır.





Renk Kullanımı Web Tasarımı Sırasında Oldukça Önemlidir



Web sitesi tasarımının özellikleri arasında renk kullanımı büyük önem taşımaktadır. İnsanların siteleri ziyaret etmesi sırasında renkler, sitede kalma süresini büyük ölçüde etkilemektedir. Web tasarım sırasında renkler ne kadar doğru kullanılırsa, web sitesi o kadar ön plana çıkacaktır.



Web tasarım işinde uzman olan kişilerin sitelerini incelerseniz renkleri ne kadar doğru kullandıklarını görebilirsiniz. Bugün web tasarımı yapan pek çok tasarımcı rastgele seçtiği renkler yüzünden sitesinde ziyaretçi tutamamaktadır. Tasarımcılar en çok renk konusunda kararsız kalsa da iyi hazırlanmış web siteleri bu konuda ışık tutabiliyor. Renklerin düşüncelerinizi yansıttığını unutmamalı ve doğru tercihler yapmaya özen göstermelisiniz.



Görseller Anlaşılır Olmalıdır



Renk tasarımıyla dikkat çeken

özelliklerinin en başında görseller girmektedir. Görsellerin her zaman sade olması ve müşteriler tarafından kolayca anlaşılması ziyaretçi kapasitesini azaltmak yerine mutlaka arttıracaktır.



İnsanlar web sitelerini ziyaret ederken öncelikle sitenin görsellerini araştırmaktadır. Yazı incelemeleri genel olarak görsellerden sonra gelmektedir.





Özgün Tasarımlar ve Doğru Taslak Oluşturma



Web sitesi tasarımının özellikleri arasında iki tane çok önemli ayrıntı yer almaktadır. Bunlardan biri kopya içeriği barındırmayan özgün tasarımlardır. Web tasarım sırasında başka web sitelerinden esinlenebilirsiniz ancak birebir kopya almanız sitenizin ciddiye alınmasına engel olacaktır. Özgün ve dikkat çekici tasarımlar sizlere mutlaka artı puan katacaktır.



Taslak oluşturma sizin özellikle titizlikle belirlemeniz gereken bir ayrıntıdır. İyi tasarımcılar her ayrıntıyı mutlaka önceden planlarlar. Taslak oluşturarak önceden planlanan web sitelerinin başarılı olduğu bir gerçektir. Kötü planlamalar dahi, kendini taslak da göstermektedir.





Peki Hokkaweb Tasarım Aşamasında Neler Sunuyor ?



1.Yüksek çözünürlükteki resimlerinize 360 derece efekt katıyoruz haberin içindeymiş gibi kullanıcının sitede haberi okuma süresini artırdık.



2.Belirgin derecede hafif ve ince bir tasarım ile kullanıcılarınızın sayfalar arası geçişlerini kolaylaştırıyoruz.Kurumunuzu tanımalarını sağlıyoruz.



3-Web içerisinde kullanıcı gerçek bilgiye erişmesi yanında analiz edilmiş verileride yönetici panelinizde gösteriyoruz.



4-Mobil uygulama kullanımı her zaman eşsiz bir şekilde sürekliyici olmuştur sayfalarınızı mobil kurallarına göre tasarlıyor ve test ediyoruz.



5-Açıkcası tüm web sitelerine üretilen en farklı ve göz alıcı sistemleri ve tasarımı hazırlıyoruz.





Web Siteleri Bilinir Olmalı ve Kurumsallığı Yansıtmalıdır



Web tasarım siteye dönüştüğü anda bilinir olması ve kurumsal kimliği objektif bir şekilde yansıtması sitenin gerçekliğini ortaya koyduğu gibi müşteri profilini de genişletmektedir.



İnternet ortamında yer alan milyonlarca internet sitesinden ne yazık ki çok azı insanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Diğer sitelerin daha fazla tıklanmasının ana nedeni ortaya koyulan zeki farkındalıklardır. Bu farklıklardan biri görsellik diğeri ise özgün içeriklerdir.



Web sitesi tasarımınız için yapmış olduğunuz logolar, anketler, grafikler ve kartvizitler kurumsallığı yansıtmak için oldukça etkili araçlardır. Sanal bir dünya olan internet ortamında insanların sizi tanıması için en etkili fırsat şüphesiz ki saydıklarımızdır. Kendinizi tanıtarak zaman içerisinde hangi hedef kitleye seslendiğinizi de görebileceksiniz. Hedef kitleniz değiştikçe yaptığınız logo, kartvizit ve anket gibi araçlarda da değişiklikler olacaktır.



#tasarım
#web
#grafik
8 yıl önce