|

Yavru karga için seferberlik

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, alçaktan uçarken bir otomobilin çarpmasıyla yere düşen ve yaralanmayan yavru karga, bir türlü uçmayınca çevredekiler seferber oldu.

Yeni Şafak
11:26 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:28 - 2/06/2016 Perşembe
Diğer

Tepede yavrusu için sesler çıkaran anne karganın insanlar nedeniyle yaklaşmadığını fark edenler, çareyi yavruyu yüksek bir yere koyup uzaklaşmakta buldu.


Yarhasanlar Mahallesi Doğu Caddesi Ulupark yolunda, geçen çarşamba günü saat 20.30'da, alçaktan uçan bir kargaya otomobil çarptı. Yere düşen karganın yaralanmadığı belirlendi. Kanatlarını çırpan ancak bir türlü havalanmayan yavru karga için orada bulunanlar adeta seferber oldu. Afalttan alınan yavru karga, bir bir aracın üstüne bırakıldı. Bu sırada yavru karganın annesi de tepede sürekli uçarak sesler çıkardı. Ancak çevrede toplananlar nedeniyle bir türlü yavrusunun yanına yaklaşmadı. Çevredekiler yavru kargayı uçurabilmek için her yolu denedi. Kargayı apartmana çıkarıp balkondan uçurmaya çalışanlar ardından parkın içinde tekrar kargayı uçurmak için defalarca denemeler yaptı. Bir saat boyunca uğraşanlar başarısız oldu. Annenin de kendileri yüzünden yaklaşmadığını görenler, yavru kargayı ağacın yüksek bir yerine bırakıp uzaklaştı.




#Manisa
#Yavru Karga
#Seferberlik
8 yıl önce