|
Perinçek ve Atatürk

Doğu Perinçek, Atatürk"ü eleştirdi diye Atatürkçü kesilecek halim yoktur. O işi Tansel Çölaşan"a havale ettik.

Ulusalcılar, tarihte ikinci Ergenekon"u gerçekleştirmek için Silivri barikatlarını aşmaya çalışırken, bu kez onlara Oğuz Kaan Destanları"ndaki , "kök böri" yani Bozkurt değil, Maocu Doğu Perinçek öncülük ediyor.

İşin garip tarafı çözüm sürecinin en namlı muhalifleri olan ulusalcı-milliyetçi kesimin liderliği de Doğu Perinçek"e kaldı.

Neymiş efendim bu çözüm süreci ülkeyi bölünmeye götürürmüş.

Bunu kim savunuyor?

Tarihinde Bekaa Vadisi"ndeki PKK Kampı"nda Öcalan"a gül uzatıp, "Güç birliği" teklif eden Doğu Perinçek.

Öcalan"la, Perinçek, Beka Vadisi"nde kime karşı güç birliği yapacaklardı?

Mayalar"a karşı canım!

Öcalan"la birlikte PKK"lıları teftiş ettikleri kampta, Perinçek, "En az bizim Kürt halkı kadar, Türk halkının da bağımsızlığı için her düzeyde bir savaşın içinde olmaya ihtiyaç var" diye işbirliği öneriyor.

"Demokratik olarak kurulmuş bir Kürdistan, demokratik olarak kurulmuş bir Ortadoğu"nun nüvesidir" diyor Doğu Perinçek, Öcalan"la yaptıkları görüşmenin yayınlandığı, 9 Haziran 1991 tarihli "İkibine Doğru Dergisi"nde…

Şimdi vatan sevgisi denilince mangalda kül bırakmayan Silivri milliyetçilerine soruyorum. Vatan sevgisini koşa koşa Bekaa Vadisi"ne gidip Öcalan"a, Türkiye"ye karşı işbirliği öneren Doğu Perinçek"ten mi öğreneceğiz?

İstihbarat servisleri arasındaki kodu, "Fabrikatör"dü desinler, darbe zemininin hazırlanmasında önemli görevler üstlenmiştir diye eleştirsinler, ne derse desinler Doğu Perinçek"in hakkını teslim etmek gerekiyor.

Atatürk"ün partisi CHP de, yılların anlı şanlı Atatürkçüleri de gittiler Doğu Perinçek"e sığındılar.

Aydınlık Gazetesi Atatürkçülerin akıl hocası, Perinçek"in fikirleri ile yol göstericileri oldu.

Oysa bir zamanlar Atatürk"e hakaretten yargılanmıştı Doğu Perinçek.

Yerel mahkeme 5816 sayılı Atatürk"ü Koruma Yasası"na muhalefetten hapis cezasına çarptırmış, Yargıtay"ın bozması üzerine kurtulmuştu.

Kendinize çimdik atıp, yok canım, bizim Doğu Perinçek"imiz öyle yapmaz. Bu olsa olsa Atatürk"e dil uzatanlara cevap vermiştir filan diye kendinizi avutmayın.

Basbayağı Atatürk"e hakaret.

Hiçbir demokratik ülkede özel kanunla korunan kimse olmaz. Şimdi Doğu Perinçek"i eleştireceğiz diye 5816"ya sığınacak halim yoktur. Türkiye"nin demokratikleşmesi süreci içinde 5816 sayılı yasa kaldırılmalıdır.

Doğu Perinçek, haftalık,"2000"e doğru" dergisinin 22-23 Şubat 1987 tarihli sayısında Atatürk"ün gizlenen el yazıları ile din hakkındaki görüşlerini açıklıyordu.

Dergi yazı serisine, Atatürk"ün el yazısından, "Masum ve cahil insanları, yüzlerce Allah"a taptırmak veya Allahları muayyen gruplarda toplamak ve en nihayet, bir Allah kabul ettirmek, siyasetin doğurduğu neticedir" bölümüyle başlıyordu.

Bugün Atatürkçülerin önderi Doğu Perinçek de, Atatürk"ün din konusundaki görüşlerinin kendi el yazısı ile deşifre edildiği sayıdaki, "Puttu yük oldu" başlıklı yazısı ile tartışmaya katkı yapıyordu.

Peki ne diyordu Doğu Perinçek?

"Atatürk"ü put yapmışlardı, şimdi o put, onların gelenekle birleşmelerini zorlaştıran bir yük."

Atatürk"ün dinle, İslam"la bir hesaplaşma içinde olduğunu savunuyordu Doğu Perinçek.

Hem de Atatürkçüyüz diye ortalarda gezinenlere inat daha dürüst bir şekilde.

"Atatürk ve arkadaşları,1930"ların eşiğinde, "Allah mı insanı yarattı, yoksa insan mı Allah"ı sorusunu kendilerine sormuşlar ve net bir yanıt vermişlerdir" diyordu.

İtirazı da 12 Eylül rejimiyle birlikte ortaya çıkan dinle barışık Atatürk portresi oluşturulmasınaydı.

Öyle bir kızmıştı ki, "Taşlaşmış, devletçi gelenek, Kabe"deki putları temizledikten sonra, kendileri için kolaylık olsun diye oraya Atatürk"ü yerleştirdi" diyordu.

Perinçek aynı görüşleri savunuyor mu bilmem ama kendisini ikinci Atatürk ilan etmeye kalkışanlar, bu fikirlerden haberdar olsunlar istedim.

11 years ago
Perinçek ve Atatürk
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle