|
Fırtına farklı geliyor

Farklı bir kadronun ne yapacağı, nasıl oynayacağı ve neler üreteceği merak konusuydu. Öyle ki Gomez cezalı, tek gol ayağı Umut kenarda, hücum organizasyonunda Bakasetas destekli Yusuf, Abdulkadir ve Trezeguet. Meraklı bakışlar altında başlayan oyunun ilk bölümünde pas bağlantısı yüksek olduğu kadar hücuma çok adamla çıkan, önde baskı kurup topu kazanarak sonuç üretmeye çalışan bir Trabzonspor. Her ne kadar set savunması ile Trabzonspor’u karşılamaya çalışsa da Ferencvaros, hızlı pas oyunu karşısında direnç gösteremeyince adam ve alan paylaşımında sorun yaşadı ve bu da Trabzonspor’un öne geçmesini sağladı ve özellikle oyunun ilk yarısında farkı kaçıran taraf oldu.

Trabzonspor, atak sonlandırıp, doğru pas ve doğru geçişlerle sadece oyunu öne taşımadı aynı zamanda savunmasının adam ve alan paylaşımını sağlıklı yapmasına katkı sağladı. Tabii ki bunda temaslı oyunun katkısı çok büyüktü ve bu konuda Siopis’e ayrı yer açmak gerek. Yunan oyuncu, ikinci bölgede neredeyse basmadık yer bırakmadı, top kazandı. Hamsik önderliğindeki ikinci bölgenin direnç gösteren oyuncusu olarak rakibinde bu bölgedeki direncini kırdı. Yetmedi geçişlerin çabuk yapılması konusunda lokomotif oldu.

Şöyle veya böyle ama bir gerçek var ki; gruptan çıkan iki takımı da yenip de gruptan çıkamamak gerçekten acı. Evet, Trabzonspor Avrupa’da kalmayı başardı ve farklı bir kulvarda yoluna devam edecek.

Trabzonspor bu maçtan sadece üç puan kazanmadı aynı zamanda yeni bir anlayış ve oyun sisteminin de ateşini yaktı. Bu oyun gelişir, yapılacak tekrarlar bu gelişimi daha da ileriye taşırsa Trabzonspor beklenen ve özlenen coşkuyu da yakalayacaktır.

Maçın son 20 dakikalık bölümünde oyuncu değişikliğin getirdiği sıkıntılar yaşanmasına rağmen Abdullah Avcı’nın oyuncu değişiklikleri hep hafta sonu oynanacak Konyaspor maçına yönelikti. Konyaspor ve ardından oynanacak Ankaragücü’nü kayıpsız geçerek Dünya kupası arasına moralli girerek bu moralle tekrarlarını rahatlıkla yapıp fizik gücünü artırmayı planlayan Abdullah Avcı, düşünce bütünlüğünü sağladığı ekibine oyun bütünlüğünü de kazandırıp, oyunu geliştirmesi halinde lige dönüşü çok daha farklı olacaktır.

Başta da belirttiğimiz gibi ikinci bölgede temaslı oyunla pas bağlantılarını sağlıklı yapıp, hücum sonlandırma konusunda takıma nefes aldıracak organizasyonları geliştirmesi halinde kazanmayı alışkanlık haline getirip zirvenin en güçlü adayı olma yönünde önemli bir döneme girilecek. Bu döneme girmeden önce önünde sadece 180 dakikası bulunan Trabzonspor’un bir ölçüde ligdeki kaderini belirlemesi adına öncelikle evinde oynayacağı Konyaspor maçının önemi büyük. Bu önemli ve kader niteliğindeki maçı kazanmasında da mutlaka coşkulu taraftarının katkısı olacak.

Trabzonspor takımı oyunun ne kadar geliştirirse geliştirsin, ne kadar iyi oynarsa oynasın, ne kadar mücadele ederse etsin, hiç kuşku yok ki; taraftarından mahrum kalması halinde tüm bunların hiçbir önemi olmayacak. Tüm bu değişiklikleri yapmak için oyuncuya ve oyuna olduğundan daha çok taraftar desteğinin yanı sıra camianın bütünlüğüne de şiddetle ihtiyacı var.

#Trabzonspor
#UEFA Avrupa Ligi
#UEFA Konferans Ligi
1 yıl önce
Fırtına farklı geliyor
Misafir öğrenciler gerçeği
Bid’atlarla mücadelede itidal
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm