|
Üç kişi atılınca!

Birbirini tanımlayan ve tamamlayan oyuncu topluluğundan kurulu takımlar, istikrarlı ve başarı oranı sürekli yükselme gösteren grafiklerle gündem oluşturur. Geçen sezonun önemli bir bölümünden bu sezonun geride kalan 6 haftasına taşınan yenilmezlik serisinin çokta umursanmadığı, fakat Trabzon coğrafyasında doğan insanların inatçı yapısının Konya’da vücut bulmuş halini izledik. Kendi sahasında oynamış, deplasmanda oynamış, onlarca taraftarın beğenisine veya tepkisine kulak asmayan oyuncu topluluğunu belli ki bu sezon ülkenin her yerinde aynı anlayışla göreceğiz.

Bu tespitten sonra öz güvenine paralel bireysel yeteneklerin üst düzeyde olduğu bu takım Konyaspor karşısında ne yaptı veya he yapmalıydı…

Kaleci ve kaptan Uğurcan Çakır’ı şöyle bir kenarda tutalım ve geçelim maça.

Trabzonspor henüz birinci dakika dolmadan sonuca gitti ve öne geçti. Maça başlayış şekli ve anlayışı ile Trabzonspor hiç kuşku yok ki farka bile giderdi. Ama İsmail Köybaşı’nın kademe anlayışı Hugo’nun savruk hamlesi ile bütünleşince Trabzonspor, anlayışta olmasa da sayısal olarak zaafa uğradı. Hugo’nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra mutlaka herkes Abdullah Avcı kadar düşünmüştür. Stoper arayışından tutunda farklı değişikler yapılması konusunda bir dizi alternatif akıllardan geçmiştir.

Peki Avcı ne yaptı?

Abdullah Avcı, oyuncu değişikliği yapmadı. Bir kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncu sayısını üçe çıkarttı. Sağ stoper oynayan ve geriden oyun başlatıp, markaj altında olmadığı için geçişleri rahat yapan Edgar’ı Hugo’nun yerine, savunma önünde oynayan ve rakibi karşılayarak tehlikeyi savuşturan Berat’ı Edgar’ın yerine çeken Abdullah Avcı, Trabzonspor geriye döşene kadar bu inadından vazgeçmedi.

Değişiklikler sonuç verdi

Trabzonspor, savunmanın çaresiz, Uğurcan’ın kaderine terk edildiği anlarda kaptan ve kalecisinin sahneye çıkmasıyla önce oyuna tutundu sonrasında da bir şans golü ile skoru tuttu. Skor eşitlendikten sonra Abdullah Avcı’nın kilidi açıldı ve üst üste yapılan değişikliklerle 9 kişi oynamanın dezavantajı ortadan kaldırıldı. Hele ki Gervais Yao’nun saç baş yolduran gol pozisyonu var ki kahır mektubu gibiydi.

Takım inadı sevindirdi

Konyaspor karşısında maç öncesinde hangi oyuncu ön plana çıkar diye bir anket yapılsa inanın Uğurcan Çakır listeye bile girmezdi. Ama gelin görün ki bırakın maçın kaderini kendi kaderini bile değiştirdi. Milli takım sürecinden sonra 1 numaranın geri dönüşüne şahit olurken, kazanma inancının köreldiği bölümlerde takım olmanın inadını ortaya koyan Trabzonspor, değerli 1 puanı hanesine yazdırdı.

Yenilmezlik serisi mi? Hiç de umurumda değil…

Çünkü; futbolun matematiğine ve istatistiğe inanan biri değilim…

#Trabzonspor
#Süper Lig
3 yıl önce
Üç kişi atılınca!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti