|
Yaşar Doğu"dan Avrupa"ya

Türk güreşinin mümtaz şahsiyetlerinden Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Merhum Yaşar Doğu adına hafta sonu Ankara''da yapılan turnuvada Türkiye, 58 puanla şampiyon olurken, ikinciliği 53 puanla Azerbaycan ve üçüncülüğü ise 26 puanla Moğolistan kazandı. Turnuvanın Türk Milli Takımı''nın Avrupa Şampiyonası öncesi şekillenmesi ve sporcuların performanslarının test edilmesi açısından büyük önemi vardı. Fakat Avrupa kıtasının serbestte en kuvvetli ülkesi Rusya, Asya''dan İran ve Kore gibi güçlü ülkelerin yer almayışı, yine Avrupa ve Dünya dereceleri olan star sporcuların olmaması kendimizi denememiz açısından hiç de iyi olmadı. Serbest güreşte kazanılan 4 birincilik, 4 ikincilik ve 8 üçüncülüğün Avrupa Şampiyonası için bir ölçü olması mümkün değildir.

Turnuva genelinde geçen yıl Avrupa Şampiyonası''nda ilk ikide olan sporculardan hiçbirisi bu turnuvada yer almazken, turnuvada en iyi derece sahibi olarak Dünya Kupası şampiyonu, 2008 Pekin Olimpiyatları 3''üncüsü olan Azerbaycan''dan Gazumov Khetag yer aldı.

Türk Milli Takımı''nın bu turnuvada en önemli kazancı, 66 Kg''da ikinci olan genç Okay Köksal, 96 Kg üçüncüsü Rıza Yıldırım ve 74 Kg''da birincilik kürsüsüne çıkan Fırat Binici oldu. Bu gençlerin mücadeleleri ilerisi için ümit verdi. 84 kg''dan 96 kiloya çıkan Serhat Balcı ise olimpiyat üçüncüsü Azeri ile iyi mücadele etti. Bu kiloya alışması ve oturması için zamana ihtiyaç var. Türk serbest güreşinin genelde bu görüntü ile Avrupa''da ilk üç sırayı zorlaması çok zor. Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Ramazan Şahin''in katılmadığı Yaşar Doğu Turnuvası sonrasında Avrupa Şampiyonası için çok daha iyi çalışmamız gerekmekte. Türk serbest milli takımı geçen yıl Finlandiya''nın Tampere kentinde 66 kg (altın), 55 ve 96 kilolarda 2 bronz madalya kazanmıştı. Şimdi ise hedef, bu tablonun üzerine çıkmak ve olimpiyat sonrası serbest güreşte bir çıkış yakalamak olmalıdır.

Peki bu olabilir mi? Bu sorunun cevabını net olarak alabilmemiz için Nisan ayının ilk haftasında Litvanya''nın Vilnius kentinden yapılacak Avrupa Şampiyonası''nı beklemek zorundayız. Turnuvayı bir Avrupa Şampiyonası formatında mükemmel düzenleyen Başkan Dr. Osman Aşkın Bak ve yönetimini ve Ahmet Ak''ı yürekten kutlarım .O zaman ''haydi rastgele'' dileklerimizle tüm güreşçilerimize hayırlı başarılar diliyorum.

15 yıl önce
Yaşar Doğu"dan Avrupa"ya
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu