|
“10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer en gizli FETÖ’cü” iddiası?

Cem Uzan’ın ‘En gizli FETÖ’cü Ahmet Necdet Sezer’ paylaşımı sosyal medyada olay oldu. Bu iddianın her ne kadar Cem Uzan tarafından sosyal medyada paylaşıldığı iddia edilse de bazı uzmanlara göre hesabın fake (sahte) olduğu belirtiliyor. ‘’Fetöcülerin genel olarak devlete 1984/1995 yılları arasında sızdığı biliniyor. Bu tarihler Ahmet Necdet Sezer’in yüksek yargı kurumlarının başında ve Cumhurbaşkanı olduğu sürece denk geliyor. Devlete sızmanın en belirgin olduğu bu dönemlerde tek bir sızmanın dahi fark edilememesinin altında Sezer’in bu yönde hiçbir gayreti olmadığı bu konuda hiçbir çalışma ve yönlendirme yapmadığı anlaşılıyor. Cumhurbaşkanlığı döneminde de bu ihmal devam ediyor. Nerdeyse uyduruk bir MGK kararı dışında hiçbir çaba görülmüyor.

15 Temmuz’da ordu içine sızan FETÖ’cü askerlerin Türkiye’yi işgal ve iç savaş çıkarmaya yönelik darbe girişimini millet ve devlet işbirliği içinde yüzlerce şehit ve binin üzerinde yaralı verilerek bastırılması sonrasında bile günümüze kadar bu vahim kalkışma ile ilgili olarak Ahmet Necdet Sezer’in medyaya tek bir açıklama yapmaması veya hiç konuşmaması bazı çevrelerce manidar bir durum olarak telakki ediliyor. 15 Temmuz sonrası TBMM’de kurulan Darbe Araştırma Komisyonu, kurulduktan sonra 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ‘Gülen Cemaati’yle ilgili 18 soru gönderdi. 18 madde içinde önemli gördüğüm diğer bazı soruları aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

‘’Merhum Bülent Ecevit’in Fetullah Gülen ve yapılanması hakkındaki olumlu yaklaşımlarını nasıl değerlendirirsiniz? Yeni Asır gazetesinde 30.07.2016 tarihli röportajda yer alan bilgiye göre, 2003 yılında Jandarma İstihbarat Teknik Daire Başkanı Albay Atilla Uğur’un iki büyük klasör olarak hazırlayıp tarafınıza elden sunduğu, içeriği hakkında da tarafınıza bilgi verdiği FETÖ Raporu’nun isteğiniz üzerine Genel Sekreteriniz Kemal Nehrezoğlu’na teslim edildiği doğru mudur? Doğru ise söz konusu bu rapor hakkında herhangi bir işlem başlattınız mı? Sonucu ne oldu? Cumhurbaşkanlığınız süresince 28 Şubat sürecinde YAŞ kararları ile irticai sebeplerle disiplinsizlik gerekçesiyle birçok subay ve astsubay TSK’dan ihraç edildi. Bu yöndeki kararnameleri imzalamadan önce ihraç edilen subay ve astsubayların dosyalarını incelediniz ya da incelettiniz mi? Bunlar içerisinde FETÖ mensubu (Fetullahçı) kişiler var mıydı? 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’e 17 Ocak 1997 tarihinde, Genelkurmay Karargahı’nda, “İrticai Faaliyetler” başlıklı brifing verildiği bilinmektedir. Aynı şekilde size de bu konuda brifing verildi mi? Verildiyse mahiyeti nedir? 28 Şubat Kararları içinde yer alan irticai faaliyetlere katıldığı saptananların memuriyetten çıkarılmasını kolaylaştıran kanun hükmünde kararnameyi reddetmenizden sonra verdiğiniz kararlarda bu brifingin etkisi olmuş mudur?’’

CEM UZAN’IN YENİDEN YARGILAMA ŞARTIYLA DÖNÜŞ PAZARLIĞI

Genç Parti Hukuk Müşaviri Metin Altmışkara düzenlediği basın toplantısında Fransa’da firarda yaşayan iş adamı ve Genç Parti’nin eski Genel Başkanı Cem Uzan’ın, Türkiye’ye geri dönmesiyle ilgili hukuki süreci başlattıklarını söylemişti. Altmışkara, “Uzan yargılamalarına katılan 4 dosyadaki 26 hakimin 16’sı FETÖ’cüdür ve mahkum olmuşlardır. Meslekten ihraç edilmiş, ve FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatı/iltisakı nedeniyle firardadırlar” açıklamasında bulunmuştu.

EN ÇOK KONUŞULAN KONU UZAN’IN PAYLAŞIMI OLDU

Türkiye siyasetine 2002 seçimlerindeki vaatleriyle giren Cem Uzan şirketlerine el konulmasıyla birlikte Fransa’ya iltica etmişti. Türkiye’ye döneceğini açıklayan Uzan, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Cem Uzan, kendisine kumpas kurulduğunu söyleyip yeni parti hazırlığındaki Ali Babacan ve Abdüllatif Şener’i suçlamıştı. Sosyal medyada isim vermeye devam eden Uzan, ‘Türkiye’nin en gizli FETÖ’cüsü Ahmet Necdet Sezer’ dedi. Bazı AK Parti muhaliflerine göre ‘Cem Uzan AK Parti ile dönüş için anlaştı’ iddiası ortaya atıldı. Yok daha neler!

ERDOĞAN ADAY OLAMAYACAKMIŞ?

Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasının Anayasa’ya göre mümkün olmadığını iddia etti. Cem Uzan, “Erdoğan çıksın 2023’de ben adayım desin. Aday olamayacağını kendisi de biliyor” ifadelerini kullandı.

Uzan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasayı “Cumhurbaşkanı seçilmesinin önündeki engelleri kaldırmak için” istediğini öne sürerken ”yeni anayasa yapılacak bir gün Türkiye’de ama bunu Recep Tayyip Erdoğan yapmayacak” ifadelerini sarfetti. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Kalkışması’nın organizatörleri arasında yer alan Osman Kavala’ya destek çıkan Cem Uzan, HDP’nin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Uzan, “HDP’nin kapatılmasına karşıyım. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak hapse atılmalarına da karşıyım” dedi.

#Ahmet Necdet Sezer
#FETÖ
#Cem Uzan
3 yıl önce
“10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer en gizli FETÖ’cü” iddiası?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’