
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de düzenlenen 43’üncü Muhtarlar Toplantısı’ndaki konuşmasında, 60, 70, 80 darbe’lerini Türkiye’nin enerjisini ve kaynaklarını heba eden, binlerce vatandaşın hayatına mal olan ülkemizi onlarca yıl geriye götüren ibret alınması gereken KAOS dolu yıllar olarak nitelemişti. Erdoğan,’’Benzer bir KAOS dönemini 1990’lı yıllarda da yaşadık. 28 Şubat cuntacılarının, ülkemizde yeni bir kardeş kavgası çıkarmak için kurdukları tuzakları milletimizle birlikte birer birer bozduk. Ama bu dönemde yaşanan o siyasi, sosyal, ekonomik anaforların ülkemize maliyeti de çok ağır oldu” değerlendirmesinde bulunmuştu.
Bu çok önemli açıklamalar, 28 Şubat davasını sulandırma çabasındaki FETÖ’cüler ve sanıklar açısından mütalaa sonrası ikinci bir darbe olarak telakki edilebilir. Zira 28 Şubat İddianamesi'ni hazırlayan savcı ve davanın görüldüğü ilk yıllarda Ankara 13 Ağır Ceza Mahkemesi bazı üyelerinin FETÖ iltisaklı olduklarının ortaya çıkması 28 Şubat darbecilerini davadan ceza almadan sıyrılabilecekleri ümidini doğurmuştu. Gerçi 28 Şubat darbesinin Psikolojik Harp uzmanı üst düzey askeri sanıkları bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tuzak” dediğine Erbakan ne demişti, karşı söylemiyle, Erbakan’ın Başbakanlık'tan kendi isteğiyle istifa ettiğine yönelik Demirel’e verdiği mektubu gündeme getirerek 28 Şubat’ın darbe olmadığı tezini savunmaya veya ispata çalışıyorlar.
28 Şubat sürecinin başlangıç tarihi 11 Ocak 1997’dir. Zira O tarihte Cumhurbaşkanı Demirel Genelkurmay'a davet edilmiş ve kendisine 28 Şubat günü MGK’da verilen bilgileri içeren irtica brifingi verilmişti. Çevik Bir ve kuvvet komutanlarının hazır olduğu bir ortamda dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’e Karadayı’nın giriş konuşmasının ardından Çevik Bir tarafından 4 saat süren İrtica Brifingi veriliyor. Demirel’e 54 maddelik Refah-Yol iktidarının sakıncalı icraatları ile ilgili bir dosya veriliyor. İddiaya göre Demirel bu 54 maddeyi araştırmak için ‘Cumhurbaşkanlığı Çalışma Grubu ‘ oluşturuyor. Demirel ve darbeci askerler arasındaki irtibat ve ilişki de bu şekilde başlamış oluyor.
Aslında Refah-Yol ‘un iktidardan düşürülmesini isteyen küresel gücün ABD olduğu, rahmetli Erbakan’ın vefat etmeden önce açıkladığı kripto belgede detaylarıyla açıklanıyor.
28 Şubat darbe değildir diyenlere duyurulur.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.